Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: AZ Alkmaar – FC Vaduz

UEFA Conference League: AZ Alkmaar – FC Vaduz

AZ ontmoet in de tweede speelronde van de UEFA Conference League een wel heel speciale club. Het voor Nederlanders onbekend FC Vaduz is afkomstig uit Liechtenstein en is actief in de tweede Zwitserse divisie. Dankzij bekerwinst in Liechtenstein staat FC Vaduz in de Conference League. Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ Alkmaar – FC Vaduz.

Statistieken AZ Alkmaar – FC Vaduz

Meestal beginnen we dit blok met een overzicht van de Head 2 Head statistieken. Het zal je denk ik niet verbazen dat die er bij dit duel niet zijn. AZ en FC Vaduz speelden namelijk nog nooit tegen elkaar.

Hierdoor richt onze aandacht zich met name op de recente uitslagen van beide elftallen. Te beginnen met het voor ons toch behoorlijk onbekende FC Vaduz. De club speelt zoals gezegd in de tweede Zwitserse divisie en staat daarin momenteel negende en รฉรฉn na laatste nadat het afgelopen weekend tegen nummer laatst Xamax met 1-1 gelijk heeft gespeeld.

AZ doet het in de Eredivisie tot nu toe prima. Na de 1-1 puntendeling tegen FC Twente vinden we de Alkmaarders terug op een vierde plek in de hoogste Nederlandse betaald voetbalklasse.

Pascal Jansen (trainer AZ): “We onderschatten Vaduz zeker niet”

AZ trainer Pascal Jansen sprak na afloop van de loting van een interessante poule en doelde daarmee onder meer op de twee duels tegen FC Vaduz. Een redelijke onbekende eend in de bijt. Jansen: “Van tevoren hoop je op tenminste een bekende naam, maar het is wat het is. FC Vaduz schakelde de afgelopen weken in de voorrondes FC Koper, Konyaspor en Rapid Wien uit, dus onderschatten doen we zeker niet.”

Europees debuut AZ

Exact een dag voor het treffen met FC Vaduz vond in het seizoen 1977-1978 het debuut van AZ in Europa plaats. Tegenstander was Red Boys Differange. Het werd toen 11-1, een uitslag die waarschijnlijk morgen tegen FC Vaduz niet gehaald gaat worden. Hoewel: AZ schoot dit seizoen al eerder uit haar slof met grote uitslagen!

Wanneer is AZ Alkmaar – FC Vaduz

De UEFA Europa League wedstrijd AZ- FC Vaduz wordt op donderdag 15 september gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Beide clubs beginnen er om 18:45 uur al aan. Mis niets van de Europese wedstrijden van AZ, de Europa League en alle andere Nederlandse clubs door dagelijks plaats te nemen op de Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie