Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Koploper speelt topper in eigen AFAS Stadion: AZ Alkmaar – Feyenoord

Koploper speelt topper in eigen AFAS Stadion: AZ Alkmaar – Feyenoord

Koploper AZ speelt aanstaande zondag de topper tegen Feyenoord Rotterdam. Het elftal van trainer Pascal Jansen moet winnen om Ajax en PSV achter zich te houden. Maar winnen van Feyenoord is nooit gemakkelijk. Feyenoord trainer Arne Slot heeft bovendien een verleden in Alkmaar en zal extra gebrand zijn op winst. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – Feyenoord.

Statistieken AZ Alkmaar – Feyenoord

AZ won vier van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen tegen Feyenoord. In Alkmaar is het zelfs al ongeslagen sinds 2018. In dat jaar pakte Feyenoord zowel in de competitie (1-1) als de KNVB beker (0-3 winst) een resultaat uit bij AZ.

Afgelopen seizoen lukte het Feyenoord in de Rotterdamse Kuip nog wel om van AZ te winnen. Het werd een krappe 1-0 overwinning. In Alkmaar waren de punten echter weer voor de thuisploeg. AZ zegevierde op 27 februari van dit jaar met 2-1.

Vormpeil

In de laatste vijf gespeelde wedstrijden boekte AZ vier overwinningen. Alleen afgelopen donderdag ging het mis. In de Conference League was AZ duidelijk niet bij de les en liet het zich het Alkmaarse ‘kaas’ van het brood eten door met 1-0 te verliezen bij Apollon Limassol.

Ook Feyenoord liet een overwinning door de vingers glippen. Thuis tegen FC Midtjylland werd het 2-2. Dit betekent dat Feyenoord in de afgelopen vijf duels slechts één overwinning heeft weten te behalen. Afgelopen weekend werd in de Eredivisie met 2-0 gewonnen van FC Twente.

Pascal Jansen (trainer AZ Alkmaar): “Kijken naar zwakke punten van Feyenoord”

“Details zullen het verschil gaan maken. Dat zouden bijvoorbeeld ook spelhervattingen kunnen zijn. Ik denk dat die weleens een belangrijke rol kunnen spelen zondag. We hebben heel hard gewerkt om te komen tot de positie die we nu hebben te veroveren en we zullen er alles aan doen om deze ook te behouden. We kijken altijd naar de zwakke punten van de tegenstander, zoals we dat ook hebben gedaan tegen Ajax. Maar de zwakke punten van Feyenoord zijn weer niet vergelijkbaar met die van Ajax. Jullie zullen zondag zien of we daadwerkelijk ook iets hebben aangepast.”

Arne Slot (trainer Feyenoord): “AZ doet het hartstikke goed”

“Bij deze wedstrijd weet je dat je het zwaar gaat krijgen, vooral ook omdat het voor de ranglijst een heel belangrijke wedstrijd is. AZ doet het hartstikke goed. Ze hebben in de competitie nog niet verloren, dat is best bijzonder en knap. Zeker als je daarin meeneemt dat ze in die serie ook tegen Ajax hebben gespeeld en gewonnen.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Feyenoord Rotterdam

De topper in de Eredivisie tussen AZ en Feyenoord wordt op zondag 16 oktober gespeeld. Het duel begint om 16:45 uur en zal in de Kuip worden afgewerkt. Wie pakt de punten en zet een goede stap richting een toppositie bij de winterstop?

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, AZ en Feyenoord via Sporttribune.nl het online nieuwskanaal waar jij altijd alles vanaf de eerste rij kunt volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie