Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

AZ Alkmaar – FK Bodo/Glimt in achtste finale return van Conference League

AZ Alkmaar – FK Bodo/Glimt in achtste finale return van Conference League

AZ Alkmaar speelt op donderdag 17 maart 2022 de return in de achtste finales van de Europa Conference League. Tegenstander FK Bodo/Glimt wist in de heenwedstrijd goed partij te bieden en won zelfs door een late, gemakkelijk gegeven, strafschop met 2-1. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – FK Bodo/Glimt.

Statistieken AZ Alkmaar – FK Bodo/Glimt

De heenwedstrijd was de eerste officiele ontmoeting tussen beide clubs en het was dus voor allebei afwachten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. AZ had een duidelijk veldoverzicht, kreeg ook kansen, maar bleek achterin kwetsbaar. Vlak voor rust namen de Noren dan ook brutaal de voorsprong: 1-0 door een goal van Pellegrino.

Na de pauze leek AZ te beseffen dat een goed resultaat in Noorwegen best wel eens van pas zou komen richting de return in Alkmaar. Aboukhlal onderstreepte die gedachten door in de 73e minuut de 1-1 te maken. In het laatste kwartier drong AZ aan en hing de 1-2 in de lucht. Het doelpunt viel echter aan de andere kant waar FK Bodo/Glimt een gemakkelijk gegeven strafschop kreeg. Solbakken pakte het ‘cadeautje’ maar wat graag uit en bepaalde de eindstand op 2-1.

AZ verliest van FC Twente

Tussen de heenwedstrijd en deze return moest AZ in de Eredivisie nog uitkomen tegen FC Twente. In Alkmaar liet de ploeg van trainer Pascal Jansen zich aftroeven. Het duel ging met 0-1 verloren, waardoor AZ slechts één overwinning wist te pakken in de laatste vier gespeelde wedstrijden. En aan de negatieve cyclus moet donderdag in het AFAS stadion een eind komen.

Owen Wijndal: “Scheve situatie rechtzetten”

Waar AZ dus (dure) punten verspeelde tegen FC Twente, moet het dus komende donderdag wel met minimaal één doelpunt verschil winnen om niet uitgeschakeld te worden door de Noorse club. AZ-verdediger Owen Wijndal: “Je moet ten eerste niet in de situatie komen, maar je kunt er ook niet veel meer aan doen. We moeten er gewoon voor zorgen dat we het thuis rechttrekken en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat gaan doen.”

Wijndal: “Je moet niet in deze situatie komen, maar heb er alle vertrouwen in dat we dit gaan rechttrekken in Alkmaar”

Wanneer is AZ Alkmaar – FK Bodo/Glimt

De Europe Conference League wedstrijd AZ Alkmaar – FK Bodo/Glimt in de achtste finales van dit nieuwe voetbaltoernooi wordt op donderdag 17 maart in het AFAS stadion te Alkmaar gespeeld. De return van deze onderlinge ontmoeting begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Conference League, Bodo/Glimt en AZ vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie