Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League play-offs: AZ Alkmaar – Gil Vicente

UEFA Conference League play-offs: AZ Alkmaar – Gil Vicente

Voor AZ Alkmaar is D-day in de Conference League. De Alkmaarders spelen de heenwedstrijd tegen het Portugese Gil Vicente in het eigen AFAS stadion. Een goed resultaat is noodzakelijk om comfortabel de return in te kunnen gaan. Sporttribune.nl blikt vooruit op het Confernece League duel AZ Alkmaar – Gil Vicente.

Statistieken AZ Alkmaar – Gil Vicente

Beide clubs beginnen met een blanco onderlinge statistiek. Historisch vergelijkingsmateriaal is er dus niet, maar we weten natuurlijk wel met welke resultaten de ploegen in deze play-offs zijn gestroomd.

Gil Vicente speelde in de derde voorronde tegen Riga FC. De Portugezen ontdeden zich relatief simpel van die ploeg. Uit was het nog spannend met een 1-1 eindstand, maar in Portugal was er maar รฉรฉn ploeg die aanspraak mocht maken op de zege. Gil Vicente won met 4-0.

AZ heeft al een wat langer traject achter de rug. Het rekende eerst af met Tuzla City en moest in de derde voorronde zien af te rekenen met Dundee United. Dat leek nog een lastige opgave na de 1-0 nederlaag in Schotland. In Alkmaar bleek er echter geen vuiltje aan de lucht en pakte AZ flink uit door met 7-0 te winnen!

Tijjani Reijnders (speler AZ): “Nu is het de bedoeling dat we de poulefase van de Conference League halen”

“We doen goede zakenโ€, blikte Reijnders op het digitale huis van AZ terug op de seizoenstart. โ€œWe zitten in een goede flow. Nu is het de bedoeling dat we de poulefase van de Conference League halen.โ€ Ook blikte hij nog even terug op de 7-0 overwinning op Dundee United FC van vorige week. โ€œHet voetbal dat we in die wedstrijd lieten zien, is wel wat we nastreven. Het positiespel en het creรซren van kansen lukte in Schotland niet zo goed. Dat pakte afgelopen donderdag en zondag goed uit.โ€

Gil Vicente

Met Gil Vicente treft AZ een relatief onbekende tegenstander, zo stelt de Alkmaarse aanvallende middenvelder. Voor Reijnders zegt dat echter niet zoveel: โ€œAan de bal zijn het vaardige spelers, die uit zijn op de korte combinatie. Technisch vaardige spelers. Vorig seizoen hebben ze een goed jaar gehad, waardoor ze zichzelf hebben gekwalificeerd. Maar wij gaan uit van onze eigen krachten. Het secuur zijn aan de bal, kansen creรซren, op tijd goed staan in het verdedigen. Als wij dat goed op orde hebben, dan zijn wij een moeilijk team om te verslaan.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Gil Vicente

De UEFA Europe Conference League heenwedstrijd in de play-offs tussen AZ en Gil Vicente wordt op donderdag 18 augustus gespeeld. De aftrap zal om 21:00 uur verricht worden. Decor voor het treffen is het AFAS stadion in Alkmaar.

Volg al het voetbalnieuws over de Conference League play-offs en AZ Alkmaar vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online sportnieuws kanaal waar je dagelijks op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie