Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: AZ Alkmaar – Lazio Roma

Europe Conference League: AZ Alkmaar – Lazio Roma

Gaat AZ de volgende ronde in de Europe Conference League halen door Lazio Roma uit te schakelen? De uitoverwinning in Rome betekent alvast een goede stap in die richting, maar het zal in het eigen AFAS stadion afgemaakt moeten worden. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – Lazio Roma.

Statistieken AZ Alkmaar – Lazio Roma

Vorige week speelde AZ en Lazio in Rome tegen elkaar. Een half gevuld stadion zag de thuisploeg snel op 1-0 komen dankzij een treffer van Pedro in de 18e minuut. Vlak voor rust deed AZ iets terug en kwam het min of meer tegen de verhouding in op 1-1. Doelpuntenmaker namens de Alkmaarders was Pavlidis.

De 1-1 was al een flinke opsteker voor AZ, dat tot dan toe niet heel erg lekker in de wedstrijd zat. In de tweede helft veranderde dat beeld en wist de Eredivisie club een overwicht te bemachtigen. Dat resulteerde in de verdiende 1-2 van Kerkez die een prachtige aanval keurig afrondde. In de slotfase drukte Lazio, maar hield de AZ defensie stand.

Pascal Jansen: “We zijn er nog niet, maar genieten wel”

AZ-trainer Pascal Jansen zag zijn team vorige week met 1-2 winnen van Lazio Roma en daar is de coach bijzonder trots op. “Dit geeft enorm veel voldoening. Vooral als je ziet dat het voor een groot deel gelukt is wat we nastreven. We gaan genieten van dit moment, maar niet te uitbundig, want we zijn er nog niet”, blikt de trainer vooruit naar de return in het eigen AFAS stadion.

“De return wordt bepalend”

De trainer van AZ richt zijn pijlen dan ook snel op de wedstrijd in Alkmaar. “We hebben ons op een manier gepresenteerd die AZ-waardig is. We hebben een van de betere ploegen in Europa goed onder druk weten te houden. Ik zei tegen de jongens in de kleedkamer, dat we pas in de rust van de wedstrijd zitten. We moeten dan ook nog de return spelen en die zal bepalend zijn voor het eindresultaat”, zo zegt trainer Jansen in zijn vooruitblik op dit Conference League duel.

Maurizio Sarri: “We kunnen AZ problemen bezorgen”

Lazio Roma-trainer Maurizio Sarri was verrast dat zijn team in het Olimpico Stadion te Rome niet wist te winnen van AZ Alkmaar. “We begonnen prima, maar daarna liepen we terug in plaats van dat we ze van ons doel afhielden. En dat terwijl ze kwaliteiten hebben. We hebben het daarover gehad. In de return moeten we negentig minuten spelen zoals we in de eerste 25 minuten van de heenwedstrijd deden. Dan kunnen we AZ problemen bezorgen”, zegt de trainer van Lazio Roma.

“Verbeteren voor het doel”

De coach van I Biancocelesti zag ook goede dingen van zijn team en dat geeft hoop voor de return in Nederland. “Het resultaat is een beetje merkwaardig, kijkend naar de kansen die beide ploegen kregen. In het begin van de tweede helft maakten we goed gebruik van de ruimtes die er vielen, daar hadden we meer mee kunnen doen. We moeten ons sowieso verbeteren voor het doel”, besluit coach Sarri zijn voorbeschouwing op de trip naar Alkmaar.

Wanneer is AZ Alkmaar – Lazio Roma

De Europe Conference League wedstrijd AZ – Lazio wordt op donderdag 16 maart gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Het duel begint om 21:00 uur. Scheidsrechter is de Sloveen Jug.

AZ zal het moeten doen zonder Richedly Bazoer. Hij kampt met knieklachten. Lazio Roma mist vedette Immobile. Hij heeft een spierblessure die hem al voor langere tijd aan de kant heeft gehouden

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie