Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wie haalt de finale van de play-offs bij AZ Alkmaar – sc Heerenveen?

Wie haalt de finale van de play-offs bij AZ Alkmaar – sc Heerenveen?

In Alkmaar wordt zondagmiddag gestreden om een finaleplaats in de play-offs om Europees voetbal. AZ ontvangt sc Heerenveen. De Friezen hebben een kleine voorsprong voor aanvang van dit beslissende nacompetitie duel in de Nederlandse Eredivisie. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – sc Heerenveen.

Statistieken AZ Alkmaar – sc Heerenveen

De heenwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion was er eentje die alles in zich had. De thuisploeg kwam vlak na de rust op een 1-0 voorsprong dankzij Sidney van Hooijdonk. Lang kan Heerenveen niet genieten van die voorsprong. AZ wist via Evjen al vrij snel op gelijke hoogte te komen.

Vervolgens wist Pavlidis de bezoekers uit Alkmaar zelfs op een 1-2 voorsprong te zetten. De fans van AZ rekenden zich vervolgens al rijk toen in de 90e minuut de gelijkmaker nog viel: 2-2 door Sarr. Het werd nog mooier voor de Friezen toen ver in blessuretijd Halilovic nog de winnende wist te maken namens sc Heerenveen.

AZ Alkmaar trainer Pascal Jansen: “Niet moedeloos, wel vervelend”

“Ik ben niet moedeloos na de heenwedstrijd in Heerenveen, maar het is wel vervelend dat we het in de slotfase daar zo weggeven. Wij moeten zorgen dat we zondag beter zijn in de slotfase, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het deze keer onze kant op valt”, aldus Jansen bij NH nieuws.

Ole Tobiasen (trainer SC Heerenveen): “We zitten op dit moment in een goede flow”

“AZ is nog steeds de favoriet. Wij moeten zondag nog uit naar Alkmaar tegen een hele sterke tegenstander. Zij hebben zoveel kwaliteit als team. We krijgen het echt heel moeilijk daar. De wedstrijd van donderdag geeft echter wel vertrouwen. Ik was vooral blij met hoe de wissels uitpakten. Je zoekt iets op met spelers die je inbrengt. Dan moet je natuurlijk ook geluk hebben. Dat geluk hebben we eerder dit seizoen gemist, maar op dit moment zitten we in een flow.”

Wanneer is AZ Alkmaar – sc Heerenveen

De wedstrijd AZ Alkmaar – sc Heerenveen wordt op zondag 22 mei om 14:30 uur gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Volg al het voetbalnieuws rondom dit duel en de nacompetitie in de Nederlandse Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en kijk wie er in de finale van de play-offs komt!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie