Momenteel jij en 115 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – SC Heerenveen

Eredivisie: AZ Alkmaar – SC Heerenveen

In de Nederlandse Eredivisie neemt nummer vijf AZ het zondag op tegen nummer elf SC Heerenveen. AZ heeft nog alles te winnen in de resterende duels, terwijl de Friezen in niemandsland bivakkeren. Kan AZ nog een bedreiging vormen voor Feyenoord en FC Twente of maakt Heerenveen aan die illusie een eind? Sporttribune blikt vooruit AZ Alkmaar – SC Heerenveen.

Statistieken AZ Alkmaar – SC Heerenveen

In de vorige onderlinge ontmoeting was AZ met 1-3 te sterk voor SC Heerenveen. Het duel in het Abe Lenstra stadion begon nog goed voor de thuisploeg. De inmiddels naar FC Utrecht vertrokken Henk Veerman maakte al na elf minuten een goal: 1-0 voor SC Heerenveen.

De vreugde was echter van korte duur, want AZ goaltjesdief Pavlidis trok de stand drie minuten later alweer gelijk: 1-1. Dit was ook de ruststand. Na de thee drong AZ meer en meer aan. De Alkmaarders kregen in de 50e minuut al loon naar werken toen Witry de 1-2 wist te maken. Het bleef nog lang spannend in het Abe Lenstra stadion maar de 1-3 van Danny de Wit gooide het duel definitief in het slot.

AZ Alkmaar al bezig met volgend seizoen: Mees de Wit AZ-ter

Dat AZ dit seizoen geen echte prijs meer kan pakken is al een tijdje duidelijk. Uiteraard zijn de resterende wedstrijden in de Eredivisie nog belangrijk om Europees voetbal te halen, maar in Alkmaar zijn ze duidelijk ook al bezig met komend seizoen.

Mees de Wit: “Enorm veel zin in nieuwe uitdaging bij AZ”

Deze week werd PEC Zwolle verdediger Mees de Wit aangetrokken. De 24-jarige De Wit sprak na PEC Zwolle – AZ met Owen Wijndal en gaf toen al aan dat een overgang tot de mogelijkheden behoorde. Deze week tekende De Wit een vijfjarig contact bij de Noord-Hollanders. De Wit: “Ik ben super trots dat ik voor AZ mag spelen. Ik heb ambitie en wil bij clubs spelen die meedoen om de titel. AZ is een prachtige club en ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Heerenveen kampt met schorsingen

SC Heerenveen moet het zaterdagavond op bezoek bij AZ stellen zonder Ibrahim Dresevic en Rami Kaib. Beide verdedigers ontvingen in de vorige competitiewedstrijd allebei hun vijfde gele kaart van dit Eredivisieseizoen. Daardoor zijn beiden geschorst tegen AZ Alkmaar.

Wanneer is AZ Alkmaar – SC Heerenveen

Het Eredivisieduel AZ – Heerenveen wordt op zaterdag 23 april gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Pakt AZ drie hele belangrijke punten in de strijd om de bovenste plaatsen of laat SC Heerenveen zien dat het eigenlijk te laag op de ranglijst staat en verrast het de Alkmaarders door deze uitwedstrijd te winnen? Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, AZ en SC Heerenveen via Sporttribune.nl! Het online platform waar jij altijd eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie