Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie nacompetitie: AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

Eredivisie nacompetitie: AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

Op zondag 29 mei wordt het Eredivisie seizoen 2021 – 2022 afgesloten met de finale in de play-offs. AZ Alkmaar en Vitesse Arnhem strijden daarin om een ticket voor de voorronde in de Conference League. Sporttribune blikt vooruit op de play-offs finale AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem.

Statistieken AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

De heenwedstrijd in deze play-offs finale werd op donderdag 26 mei gespeeld. Op Hemelvaartsdag maakten beide ploegen er een bijzondere spannende strijd van. In de 22e minuut zette Vitesse speler Buitink de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Na de ’thee’ kwam AZ beter uit de verf en dat resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Jordy Clasie – ook in de voorselectie van Oranje – tekende vlak voor het verstrijken van het uur voor de 1-1. Lang leek dit ook de eindstand te worden, maar Vitesse vedette Openda dacht daar anders over. Hij bepaalde in de 86e minuut de eindstand op 2-1.

AZ-trainer Pascal Jansen: “Zondag opnieuw betere versie van onszelf zijn”

AZ heeft net als in de halve finale tegen sc Heerenveen weer het รฉรฉn en ander recht te zetten in de return in Alkmaar. Dit keer een 2-1 achterstand tegen Vitesse. Jansen: “We zullen net als tegen sc Heereveen weer de betere versie van onszelf moeten zijn komende zondag.

Scherper

We zijn ons bewust wat er op het spel staat. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en daarin moet het gebeuren. We moeten nog scherper zijn in de uitvoering in de eindfase. Ieder moment kan beslissend zijn.”

Vitesse trainer Thomas Letsch: “Goede eerste stap gezet, maar niet te vroeg juichen”

Vitesse trainer Thomas Letsch is juist wel blij met de prestaties van zijn elftal in de heenwedstrijd en hoopt dat dat voldoende zal zijn om ook in de return aan de goede kant van de score te blijven. Letsch: “We hebben een goede eerste stap gezet. Het zal zondag een lastige en spannende wedstrijd worden. in Alkmaar.”

Nieuwe situatie

“Ik vind het belangrijk dat we niet te vroeg juichen. Het is nieuw voor ons dat we de return ingaan met een voorsprong. Meestal stonden we achter of speelden we gelijk in de heenwedstrijd. Dit is dus een nieuwe situatie voor Vitesse, maar dit is natuurlijk wel een veel fijnere situatie om de return in te gaan. Alles draait nu om zondag.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

De allesbeslissende play-offs finale AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem wordt op zondag 29 mei gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Wie gaat er naar de voorronde van de Conference League en wie mag langer vakantie houden doordat het naast de prijzen grijpt? Volg al het voetbalnieuws over AZ, Vitesse, de Nederlandse Eredivisie en de Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie