Momenteel jij en 155 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – Vitesse

Eredivisie: AZ Alkmaar – Vitesse

In de Eredivisie speelt AZ in speelronde vijftien thuis tegen Vitesse. AZ doet het prima en heeft op de vierde positie de koplopers nog in het vizier. Vitesse kende een belabberde start van het seizoen, maar onder de nieuwe trainer Phillip Cocu is de weg omhoog ingezet. Sporttribune blikt vooruit op het competitieduel AZ Alkmaar – Vitesse.

Statistieken AZ Alkmaar – Vitesse

De onderlinge duels tussen AZ en Vitesse Arnhem zijn vaak spannend en close. Vaak is het ook stuivertje wisselen en winnen ze om en om van elkaar. Meestal is ook de thuisploeg de winnaar. De laatste keer dat de bezoekende formatie een competitiewedstrijd won, was in 2017 toen AZ met 1-2 won in Arnhem.

Vorig seizoen boekte de Alkmaarders een overtuigende thuiszege op Vitesse. Na vele spannende onderlinge ontmoetingen moest Vitesse in de play-offs voor de Conference League maar liefst zes tegengoals slikken. AZ won het duel met 6-1 en plaatste zich uiteindelijk ook voor Europees voetbal.

Pascal Jansen: “De mindere reeks maakt Vitesse nog geen mindere ploeg”

AZ trainer Pascal Jansen verlengde onlangs zijn contract met twee jaar, maar dat betekent niet dat hij de focus op de wedstrijd tegen Vitesse verloren is. Jansen weet dat de eerste wedstrijd van 2023 van groot belang is om een goede start te maken in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie: “Vitesse heeft een goed team met nu een wat mindere reeks. Dat maakt ze niet minder. Die fases moet je doorstaan als team.

“Zelfde aanpak als vorig seizoen”

“Ze hebben al laten zie dat ze een hoog niveau kunnen halen. Het systeem dat Vitesse speelt, vraagt vaak een aanpassing zoals we dat vorig seizoen in de met 6-1 gewonnen thuiswedstrijd ook hebben gedaan. Dat zullen we zaterdag dan ook weer zo gaan aanpakken.”

Phillip Cocu (trainer Vitesse): “AZ-uit is één van lastigste uitwedstrijden”

Phillip Cocu moet de slechte start onder zijn voorganger Thomas Letsch zien goed te maken. Cocu begint 2023 vanaf een dertiende plek en weet dat winst op AZ in het AFAS stadion geen gemakkelijke opgave is: “Dit is voor alle clubs in Nederland één van de lastigste uitwedstrijden in een seizoen, dus ook zeker voor Vitesse. Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee elftallen die aanvallend voetballen.”

“Wij gaan naar Alkmaar om te winnen”

“Mooi voetbal is belangrijk, maar de punten tellen in Arnhem nu het meest. Wij gaan naar Alkmaar om te winnen en AZ zal ongetwijfeld dezelfde doelstelling hebben. Het is niet voor niets dat er al zeven wedstrijden op rij geen gelijkspel is geweest bij duels tussen AZ en Vitesse.”

Wanneer is AZ – Vitesse

De Eredivisie wedstrijd AZ – Vitesse wordt op zaterdag 7 januari 18:45 uur gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar. Volg alle Eredivisie duels van AZ, Vitesse en alle andere clubs vanaf de eerste rang via het online sportnieuwskanaal Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie