Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: AZ Alkmaar – West Ham United

UEFA Conference League: AZ Alkmaar – West Ham United

AZ mag komende donderdag in eigen huis gaan proberen de finale van de UEFA Conference League te halen. De Alkmaarders moeten dan in het AFAS Stadion de 1-2 nederlaag opgelopen in het heenduel zien weg te poetsen. Sporttribune.nl blikt vooruit op de halve finale AZ Alkmaar – West Ham United.

Statistieken AZ Alkmaar – West Ham United

De heenwedstrijd in Londen verliep aanvankelijk prima voor AZ. De Eredivisie formatie hield knap stand tegen de Engelse Premier League club en er waren zelfs kansen om op voorsprong te komen. Na wat hachelijke momenten voor het Alkmaarse goal kwam die voorsprong er ook. Tijani Reijnders haalde vanaf de rand zestien verwoestend uit en liet de doelman van Wat Ham United kansloos achter: 0-1.

West Ham United moest even bijkomen van die mokerslag vlak voor rust, maar kreeg daar in de pauze ook even de tijd voor. Na de thee gingen de Engelsen dan ook op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 71e minuut nadat Benragma de bal vanuit een penalty achter de verder prima keepende Ryan had gekregen: 1-1.

Daar bleef het helaas voor de Alkmaarders niet bij. Antonio zette West Ham vijf minuten (76e minuut) later zelfs op voorsprong. Daarmee bepaalde hij ook de eindstand, maar in het restant van dat duel werd er niet meer gescoord.

Pascal Jansen: “In Alkmaar weer de controle pakken”

AZ Alkmaar trainer Pascal Jansen hoopte op een goed resultaat in de heenwedstrijd met oog op de return in het AFAS Stadion. Maar volgens de trainer van de Alkmaarders verliep het anders dan gehoopt. “Ik ben niet tevreden, want we hebben verloren. Maar het is nog niet voorbij. We zijn halverwege en hebben nog alle kans om de eindstrijd te halen. De uitdaging is om in Alkmaar weer die controle te pakken, alleen moet dat dan wel leiden tot grote kansen”, zo begint de trainer van AZ zijn voorbeschouwing.

“We gaan keihard knokken voor een finaleplaats”

AZ treedt in het AFAS stadion aan tegen de Engelse Premier League ploeg en dat heeft volgens trainer Jansen voordelen. Jansen vervolgt: “Met een doelpunt achterstand kan het zeker nog aanstaande donderdag. Zeker met ons publiek erachter. We gaan keihard knokken voor een finaleplaats, ik ben vol vertrouwen”, zo besluit Jansen die aangaf ook moed te hebben geput uit de 5-1 zege die AZ afgelopen zondag in de Eredivisie wist te boeken op FC Emmen.  

Sam Beukema: “We weten wat we moeten doen”

Hoe verder AZ het toernooi inkomt hoe meer verdediger Sam Beukema vertrouwen krijgt dat AZ dit seizoen de finale nog weleens kan gaan spelen. “Ik sta hier nu met meer vertrouwen dan na de nederlaag in Brussel tegen RSC Anderlecht. Toen kwam het goed en dus is het nu zeker weer mogelijk. We weten wat we moeten doen”, stelt de verdediger van AZ vast.

David Moyes: “We hadden thuis een paar moeilijke momenten”

AZ kwam vorige week al snel op voorsprong in het London Stadion tegen West Ham. De trainer van de Engelse ploeg onderschat de Alkmaarders dan ook niet. “Hun doelpunt en een paar beslissingen van de scheidsrechter waren moeilijke momenten voor ons in de heenwedstrijd. Maar toen we de 1-1 maakten, zaten we er direct weer goed in. Wij waren het team dat het spel maakten en dat op zoek ging naar een doelpunt.“

“Kansen voor beide ploegen”

Uiteraard was West Ham liever zonder tegengoals en een grotere marge afgereisd naar Alkmaar. Moyes: “De 2-1 voorsprong is geen comfortabele voorspong. Dat zou ik sowieso niet durven zeggen. Daar ben ik te bescheiden voor. En AZ zal meeluisteren naar elk woord dat we zeggen, dus ik ga niet zeggen dat het al gespeeld is. Laten we het erop houden dat we beide nog kans maken op een finaleplaats.”

Wanneer is AZ Alkmaar – West Ham United

De halve eindstrijd in de UEFA Conference League 2022 – 2023 AZ Alkmaar – West Ham United wordt op donderdag 18 mei gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar.

AZ zal waarschijnlijk zonder de geblesseerde Bruno Martins Indi moeten aantreden. Ook Westerveld kampt nog met blessureleed en is hoogstwaarschijnlijk niet inzetbaar komende donderdag. Bij de Engelsen ontbreekt Scamacca vanwege een knieblessure. Twijfelachtig is het meespelen van Antonio en Coufal. Zij staan nog onder behandeling van de medische staf van West Ham.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie