Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlands Eredivisie voetbal: AZ – FC Emmen

Nederlands Eredivisie voetbal: AZ – FC Emmen

In de Nederlandse Eredivisie gaat AZ proberen Europees voetbal even te vergeten en te winnen van Emmen. Lukt dat? Dan kunnen ze wellicht nog derde worden. De Drentse formatie zal dat echter in alle macht proberen te voorkomen, want Emmen heeft nog wel wat punten nodig om niet in degradatiegevaar te komen. Kortom: een duel waar nog veel op het spel staat. Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ – FC Emmen.

Statistieken AZ – FC Emmen

AZ zit dus middenin het tweeluik met West Ham United en strijdt met de Engelse Premier League ploeg om een finaleplaats in de UEFA Conference League. Dat FC Emmen dit weekend op bezoek komt in Alkmaar lijkt dus bijzaak. Maar niets is minder waar. AZ wil Ajax nog voorbij en daarmee zich rechtstreeks kwalificeren voor de Europa League.

Eerder dit seizoen ging AZ op bezoek bij FC Emmen. Aan de Oude Meerdijk hebben veel ploegen het lastig gehad dit seizoen. Maar dat gold niet voor AZ. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar de Alkmaarse formatie won met 0-3. Het nam dus de drie punten vanuit Drenthe mee naar Noord-Holland.

Pascal Jansen: “We hebben in Eredivisie alles om voor te spelen”

AZ Alkmaar is net terug van de Conference League halve finale tegen West Ham United en speelt volgende week thuis tegen de Engelse ploeg voor een plek in de finale. Maar AZ-trainer Pascal Jansen spaart zijn spelers echter niet als er tussendoor op zondag tegen FC Emmen wordt gevoetbald. “Nee we gaan zeker niet minder risico nemen. We hebben in de Eredivisie ook nog alles om voor te spelen. We moeten zondag de volgende stap zetten richting een goed Eredivisie slot”, zo zegt de trainer van AZ resoluut.

“Strijdplan is klaar”

De trainer van AZ kan met zijn team nog op de derde plaats van de Eredivisie komen. Dan moet AZ wel winnen van FC Emmen en Ajax verliezen van FC Groningen. “Het streven is dat we zondag over Ajax heen gaan op de ranglijst. We gaan ons goed voorbereiden op FC Emmen en geloof me de spelers zijn er zondag weer klaar voor. We moeten zorgen dat we de boel voor elkaar hebben, dus we hebben ons strijdplan al klaar”, aldus trainer Jansen vastberaden op het clubkanaal van AZ.

Dick Lukkien: “We moeten blijven vechten”

Met nog drie speelronden te gaan in de Eredivisie hoopt FC Emmen trainer Dick Lukkien ‘zijn schapen op het droge te krijgen’. FC Emmen staat vijftiende, maar is nog lang niet zeker van handhaving. “Het gaat erom dat we blijven vechten, dat hoort bij spelen in de degradatiezone. Die spirit geeft mij houvast voor de degradatiestrijd”, zo vertelt trainer Lukkien strijdvaardig.

“AZ is niet de standaard voor de Eredivisie”

Met de uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar heeft trainer Dick Lukkien een zware wedstrijd op het programma staan. “PSV, Feyenoord en AZ zijn niet de standaard voor de Eredivisie. Toch moeten we hier wel mee aan de slag, want ook Excelsior heeft voldoende kwaliteiten om ons nog pijn te kunnen doen”, besluit de coach van de Drentse ploeg.

Wanneer is AZ – FC Emmen

Omdat AZ afgelopen donderdag nog in actie kwam tegen West Ham wordt dit duel op zondag gespeeld. Beide ploegen beginnen er (pas) om 20:00 uur aan om AZ zoveel rust te gunnen. Scheidsrechter is De Graaf.

Volg de ontknoping in de Eredivisie, zowel bovenin als onderin, vanaf de eerst rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal! En mis niks van de duels die topploegen en de staartploegen in het slot van deze competitie spelen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie