Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: AZ – RSC Anderlecht

UEFA Conference League: AZ – RSC Anderlecht

AZ Alkmaar komt donderdag in de kwartfinale van het UEFA Europe Conference League toernooi in actie tegen het Belgische RSC Anderlecht. De Alkmaarders spelen thuis en moeten in hun eigen stadion een 0-2 achterstand zien goed te maken. Slagen ze daarin? Dan is AZ halve finalist! Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ – RSC Anderlecht!

Statistieken AZ – RSC Anderlecht

Afgelopen weekeinde wist AZ in de Nederlandse Eredivisie met 0-3 te winnen bij Fortuna Sittard. Dit was de eerste overwinning sinds er op 16 maart gewonnen werd van Lazio Roma. Na die schitterende zege in het Conference League toernooi leden de Alkmaarders vier nederlagen op rij.

De laatste verliespartij was in Brussel, toen AZ vorige week op bezoek ging bij RSC Anderlecht. De Belgen waren in vrijwel alle opzichten de bovenliggende partij, vooral op effectiviteit en wonnen dan ook verdiend met 2-0. Al moet gezegd dat AZ ook wel echt kansen kreeg om tot scoren te komen. De finesse ontbrak echter om het de Belgische club echt lastig te maken.

Pascal Jansen (trainer AZ): “We kunnen ook twee keer scoren tegen Anderlecht”

Pascal Jansen was afgelopen weekend opgelucht toen er met 0-3 gewonnen werd tegen Fortuna Sittard. Eindelijk weer winst voor AZ naar een maand met teleurstellende resultaten. “We hebben zondag in de Eredivisie vertrouwen getankt voor donderdag. Dat vertrouwen moeten we vasthouden en zorgen dat we fit, fris en hersteld aan deze klus kunnen beginnen.”

We kunnen ook twee keer scoren tegen Anderlecht”

Jansen heeft nog volop hoop dat de 0-2 achterstand opgelopen in Brussel weggepoetst kan worden in Alkmaar: “Als we vier keer kunnen scoren tegen Lazio Roma, dan kunnen we ook twee keer scoren tegen RSC Anderlecht. We hebben in de heenwedstrijd ook voldoende mogelijkheden gehad om een doelpunt tegen ze te maken.”

Brian Riemer (trainer RSC Anderlecht): “We gaan naar Alkmaar alsof het 0-0 is”

Anderlecht doet het in de Belgische Pro League bijzonder matig, maar in Europa doen ze dus nog altijd mee om te prijzen en na de 2-0 zege in het Lotto Park is er hoop op een finaleplaats. “We kunnen via de Conference League een Europees ticket pakken en dat is belangrijk, want daarvan zijn we in de Belgische Pro League nog niet zeker.”

“We hebben nog niets”

RSCA verloor afgelopen weekend in de competitie van KRC Genk. Dit duidt erop dat alles er gericht op de wedstrijd bij AZ. “De 2-0 zege van voorbije week was belangrijk, maar we hebben nog niks gevierd in de kleedkamer. Natuurlijk zijn we blij met de sterke prestatie. Maar we weten ook dat we nog niets in handen hebben. Wanneer we donderdag in Alkmaar spelen, gaan we ervan uit dat het 0-0 is.”

Wanneer is AZ – RSC Anderlecht

De return in de kwartfinales van het UEFA Europe Conference League AZ – RSC Anderlecht wordt op donderdag 20 april gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar. Het duel begint om 18:45 uur.

Volg alle verrichtingen van Nederlandse clubs op het Europese podium en mis niks van de actie in de Europa Conference League door dagelijks plaats te nemen op de eerste rij van Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie