Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bayern München in actie in Champions League

Bayern München in actie in Champions League

Dinsdagavond komt titelhouder Bayern München in actie in de UEFA Champions League. De Duitse veelwinnaar speelt in Rome tegen Lazio Roma. Voor de manschappen van coach Hansie Flick geldt er maar één motto: winnen. De druk zal bij Lazio een stuk lager liggen, al wil iedere ploeg natuurlijk graag van de regerend kampioen winnen. Het belooft een intrigerende strijd te worden in de Italiaanse hoofdstad. 

Hans Dieter Flick: “Lazio was erg goed tegen Dortmund”

Bayern München reist naar Rome om in het Stadio Olimpico de ongeslagen status in het miljoenenbal hoog te houden. Bayern coach Hans Dieter Flick weet dat dat niet gemakkelijk is als je uit bij Lazio Roma moet spelen:  “We denken nog steeds aan hun wedstrijden tegen Borussia Dortmund. Toen speelden Lazio erg goed.”

Bayern München komt in actie: “Verwacht dat team bijzonder gemotiveerd is”

De recente winnaar van de wereldbeker voor clubs lijkt de laatste weken in wat minder doen. Bayern verloor de laatste twee wedstrijden in de Duitse Bundesliga van respectievelijk Eintracht Frankfurt en Arminia Bielefeld. Flick: “Ik ben niet iemand die excuses verzint. De wedstrijden tegen Frankfurt en Bielefeld gingen niet goed. Nu moeten we weer top zijn ​​in de Champions League. Dit zijn speciale wedstrijden voor ons en ik verwacht dat het team bijzonder gemotiveerd is. We weten allemaal wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Ik wil dat Bayern vanaf het begin laat zien wat we kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat het team dat morgen ook zal laten zien in Rome.”

Atletico Madrid – Chelsea

Bayern München komt in actie, maar is niet de enige topploeg die dinsdag het veld betreedt. Ook Chelsea speelt dinsdag. De ploeg waar Hakim Ziyech nog altijd strijd om een basisplaats speelt een uitwedstrijd bij Atletico Madrid, de koploper in de Spaanse voetbalcompetitie. Een lastig potje weet ook nieuwbakken Chelsea coach: “Het wordt een flinke test voor ons”, weet Tuchel te melden op de persconferentie daags voor de ontmoeting met Atletico. “Zij zijn een club met ervaring op dit niveau, hopelijk haalt dat het beste in ons naar boven. Dat ze niet in hun eigen huis spelen, is een nadeel voor ze. Daar hoeven we niet omheen te draaien, dat is duidelijk. Maar wij gaan onze dingen sowieso op onze eigen manier doen, ongeacht de locatie waar we spelen.”

Tuchel: “Luis Suárez één van beste aanvallers ter wereld”

Tuchel treft bij Atletico onder andere Luis Suarez aan. De goaltjesdief verkaste vorig jaar van FC Barcelona naar de ploeg uit Madrid. Tuchel had hem maar wat graag bij Paris Saint Germain gezien. Bijkomend voordeel: dan had hij morgen ook geen ‘last’ van de Uruguayaan gehad. “Toen ik deze zomer nog trainer was van Paris Saint-Germain (Tuchel werd in december ontslagen, red.) wilden wij Suárez naar Parijs halen. Waarom? Omdat hij een van de beste aanvallers ter wereld is. Hij koos er echter voor om in Spanje te blijven, bij Atlético laat hij nu zijn kwaliteiten zien. En dat met zijn mentaliteit, passie, intensiteit en de drang om altijd maar te willen scoren, scoren, scoren.”

Volg al het nieuws rondom de achtste finales in de Champions League via de nieuwspagina’s van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie