Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Bayern München – Manchester City

UEFA Champions League: Bayern München – Manchester City

Wat wordt de uitslag van de UEFA Champions League kraker Bayern München – Manchester City? Vorige week zette de Engelse club een reuzestap door met 3-0 te winnen, maar is dit genoeg voor de return in München? Sporttribune.nl blikt vooruit op deze mega voetbalkraker in de kwartfinales van het miljardenbal!

Statistieken Bayern München – Manchester City

Bayern startte vorige week met Matthijs de Ligt als enige landgenoot in de basis. Bij City stond Nathan Aké in de startopstelling. De thuisploeg wist de bezoekers uit Duitsland direct flink onder druk te zetten. Na 27 minuten resulteerde dat in de 1-0 voorsprong voor City. Rodri maakte op aangeven van Silva af.

In de tweede helft mocht Silva zelf juichen. Op aangeven van niemand minder dan Erling Haaland maakte hij de 2-0. En een wedstrijd van City zonder een goal van Haaland zelf is geen wedstrijd, dus ook hij pikte nog een goaltje mee. Eindstand: 3-0.

Thomas Tuchel: “Dit is geen goede uitgangspositie”

Voor Bayern München-coach Thomas Tuchel was de uitwedstrijd vorige week in Manchester de eerste Champions League wedstrijd sinds de coach het stokje overnam van de ontslagen trainer Julian Nagelsmann. Zijn team verloor met 3-0 van The Cityzens, maar trainer Tuchel heeft er vertrouwen in nu de Engelse topploeg in München komt spelen. “Natuurlijk is dit resultaat teleurstellend. Maar ik ben wel verliefd geworden op mijn elftal. Ook al klinkt het raar na een 3-0-nederlaag: ik heb echt genoten. Dit is natuurlijk geen goede uitgangspositie, maar in het voetbal kan alles gebeuren”, zegt de trainer van Die Rekordmeister.

“Ik weiger om slecht over mijn ploeg te praten”

De trainer van de Nederlandse spelers Matthijs de Ligt, Ryan Gravenbergh en Daley Blind vond de heenwedstrijd veelbelovend voor de return in de Allianz Arena en is dus lang niet zo pessimistisch als sommige volgers. “Ik weiger om op welke manier dan ook slecht te praten over de prestatie van mijn ploeg. Tot de zeventigste minuut hebben we het heel, heel goed gedaan. In München gaan we vol voor een overwinning”, aldus trainer Tuchel tot slot van zijn vooruitblik op de wedstrijd van woensdag.

Joseph Guardiola: “Bayern is tot bijzondere dingen in staat”

Manchester City trainer Joseph Guardiola is zelf ook enige tijd coach geweest van de Duitse topploeg en weet dus hoe het voor The Cityzens zal zijn als het woensdag in de Allianz Arena speelt. “We hebben thuis een geweldig resultaat behaald, maar ik weet een beetje wat het betekent om te spelen in de Allianz Arena. Ik ben daar heel vaak geweest en ik weet dat dit team in Europa tot bijzondere dingen in staat is”, vertelt de trainer van onder meer de Nederlandse verdediger Nathan Aké, vedettes als Haaland en De Bruyne.

“Perfecte game nodig in Duitsland”

Manchester City heeft de Champions League nog nooit gewonnen en dat zou dit jaar maar zo de eerste keer kunnen zijn. “We proberen het ieder seizoen, maar je komt vaak teams tegen die ook heel erg goed zijn. We gaan er altijd voor, maar dat betekent niet dat je altijd wint. We hebben een perfecte wedstrijd nodig in de return om ook in Duitsland de winst te kunnen pakken”, zo besluit de trainer van The Cityzens zijn voorbeschouwing op de clash met Bayern.

Wanneer is Bayern München – Manchester City

De UEFA Champions League kwartfinale return tussen Bayern München en Manchester City zal op donderdag 20 april worden gespeeld in de Allianz Arena, het stadion van Bayern. De aftrap is om 21:00 uur. Scheidsrechter van dienst zal de Fransman Turpin zijn.

City mist Mendy en waarschijnlijk ook Foden in deze return, terwijl Bayern het zonder Choupo-Moting, doelman Neuer en Wanner zal moeten stellen. Hernandez kampt met knieklachten en voor hem zal dit duel waarschijnlijk ook te vroeg komen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie