Momenteel jij en 105 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Bayern Munchen – Paris Saint Germain

UEFA Champions League: Bayern Munchen – Paris Saint Germain

In de Champions League worden deze week de returns al afgewerkt. In Duitsland wordt de kraker Bayern Munchen – Paris Saint Germain gespeeld. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze absolute kraker in de UEFA Champions League achtste finales.

Statistieken Bayern Munchen – Paris Saint Germain

In de heenwedstrijd in Parijs lukte het de sterren van PSG niet om de Duitse Rekordmeister te verslaan. De kampioen van Duitsland wist zelfs een overwinning te boeken in het Parc des Princes.

Het was uiteindelijk Kingsley Coman die de winnende treffer voor zijn rekening nam. Na een scherpe voorzet van Davies hoefde hij de bal alleen maar binnen te schuiven. En dat deed hij dan ook met succes. Hierdoor begint Bayern aan deze return met een 0-1 voorsprong.

Blessure Neymar

Aan de vooravond van deze CL-kraker werd duidelijk dat Neymar niet mee zal spelen als woensdagavond de return wordt gespeeld. De Braziliaanse superster raakte tijdens het Ligue 1 duel dat PSG dit weekend speelde geblesseerd en heeft daar nog zoveel last van dat hij tegen Bayern niet in actie zal komen.

Hierdoor is de supervoorhoede van PSG niet compleet, maar zullen Lionel Messi en Kylian Mbappé wel gewoon aan de aftrap staan waardoor er nog voldoende kwaliteit op het veld staat. En dat is dan nog een understatement!

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1632707110243901441?s=20

Julian Nagelsmann (trainer Bayern): “Wij moeten nu tweede stap zetten”

Bayern trainer Julian Nagelsmann kijkt met vertrouwen vooruit naar de return. Zijn ploeg staat immers met 1-0 voor. “Door de uitslag in de heenwedstrijd moet Paris Saint Germain nu wat meer doen in de return in Munchen. We hebben verdiend gewonnen, maar wij moeten nu nog een tweede stap zetten en het thuis afmaken. Het is zeker nog niet gespeeld. Ik vond PSG in Parijs passief spelen, dat zal in de return zonder twijfel anders zijn. Want dan is het voor beide ploegen alles of niets.”

https://twitter.com/FCBayern/status/1632759778307895296?s=20

Christophe Galiier (trainer PSG): “Het zal in de return moeten gebeuren”

In Parijs hopen ze nog altijd op eindwinst in de Champions League, maar na de thuiswedstrijd tegen Bayern lijkt dat dit jaar weer niet te gaan lukken. Hoewel er volgens trainer Galtier nog niks beslist is: “Natuurlijk was er teleurstelling na de thuisnederlaag. Maar we wisten van te voren dat er niemand uitgeschakeld zou worden of door zou gaan na de heenwedstrijd. Het zal in de return moeten gebeuren. Tegen Bayern zullen we geen recht hebben op een minuut ontspanning, we zullen met ons hart, verlangen, vastberadenheid en zonder enige ontspanning moeten spelen, want op dit niveau zal het onvergeeflijk zijn.”

https://twitter.com/PSG_English/status/1632764639116251139?s=20

Wanneer is Bayern Munchen – Paris Saint Germain

De UEFA Champions League kraker Bayern Munchen – Paris Saint Germain is op woensdag 8 maart en wordt gespeeld in de Allianz Arena te Munchen.

Volg al het nationale en internationale topvoetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de UEFA Champions League 2022 – 2023!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie