Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: België – Marokko

WK Qatar 2022: België – Marokko

Op het WK voetbal in Qatar wordt zondag 27 november het duel België – Marokko gespeeld. Hoe doet Hakim Ziyech het tegen de Belgen? Sporttribune.nl blikt vooruit op deze wedstrijd uit Groep F van het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar.

Statistieken België – Marokko

De Head 2 Head statistieken tussen beide voetballanden zien we dat de wedstrijd van aanstaande zondag de vierde ontmoeting sinds het WK 1994 is. Op dat WK in de Verenigde Staten wonnen de Rode Duivels met 1-0 van Marokko dankzij een treffer van Marc Degryse.

Na die zege werden er nog twee vriendschappelijke interlands gespeeld tussen beide landen. De eerste vond plaats op 7 september 1999 en eindigde in een simpele 4-0 overwinning voor de Belgen. De tweede werd op 26 maart 2008 gespeeld en werd met 1-4 gewonnen voor de Marokkaanse voetballers.

Deviltime?

De huidige Belgische selectie wordt omschreven als de Gouden Generatie, maar in de openingswedstrijd tegen de Canadezen was daar weinig van terug te zien. België won wel, maar Canada was in alle opzichten de betere ploeg.

Dankzij doelman Thibaut Courtois kwamen de Rode Duivels niet op achterstand. De Belgische sluitpost stopte een strafschop. Dankzij de VAR ontsnapte onze zuiderburen opnieuw aan een achterstand. Een zuivere goal werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de beelden later duidelijk lieten zien dat de spits van Canada achter de bal bleef en dus nooit buitenspel kon staan. Het is dan ook de vraag of het zondag echt Deviltime is of dat de Marokkanen, onder aanvoering van de in Nederland geboren Hakim Ziyech, als winnaars van het veld zullen lopen.

Roberto Martinez: “We moeten nog in het toernooi groeien”

De Belgische bondscoach Roberto Martinez zag zelf ook dat zijn elftal niet goed draaide, maar maakt zich geen zorgen richting het duel tegen Marokko. “We zullen weer kunnen beschikken over Lukaku en dat is natuurlijk goed nieuws. Verder zullen we moeten groeien in dit toernooi. Het is een luxe dat we dat hebben kunnen doen met een overwinning. Dat geeft dus rust en vertrouwen richting het tweede duel tegen de Marokkanen.”

Wanneer is België – Marokko

Het WK voetbal groepsduel België – Marakko wordt op zondag 27 november gespeeld. De aftrap zal om 14:00 uur zijn. Bij winst zijn de Belgen dus al zeker van de knock-outfase op dit WK in Qatar.

Volg de verrichtingen van de Rode Duivels en onze Nederlandse-Marokkanen in dit interessante duel tussen twee voetbalstijlen en mis dan ook niks van de andere topwedstrijden door elke dag langs te komen op Sporttribune.nl. Het online voetbalnieuws platform dat je dagelijks voorbeschouwingen brengt over het WK voetbal 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie