Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League: België – Nederland

UEFA Nations League: België – Nederland

Op vrijdag 3 juni start het Nederlands elftal met het nieuwe seizoen van de UEFA Nations League. En het trapt direct af met een topper van jewelste: België – Nederland. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze kraker in de A-divisie tussen de twee Lage Landen. Lukt het Louis van Gaal om ook na de ontmoeting tegen de Belgische vrienden ongeslagen te blijven als bondscoach van Oranje?

Statistieken België – Nederland

Nederland presteerde in de allereerste editie van de UEFA Nations League fantastisch. Oranje haalde de finale, waarin het verloor van de Portugese nationale ploeg.

De tweede editie van de UEFA Nations League verliep minder succesvol voor onze mannen. De Belgen daarentegen wisten het daarin wel goed te doen. De Rode Duivels plaatsten zich met speels gemak voor de Final Four, maar moesten daarin buigen voor zowel Frankrijk als Italië. De Italianen eindigden hierdoor als derde, België als vierde.

Nederland ongeslagen onder Louis van Gaal

Het Nederlands elftal is bezig aan een sterke serie. Sinds de nederlaag tegen Tsjechië op het EK heeft Oranje niet meer verloren. Onder bondscoach Louis van Gaal werden er tot nu toe negen duels afgewerkt. Nederland won er zes en speelde driemaal gelijk. De laatste interland voor deze Nations League clash tegen de Belgen was de oefenpot tegen Duitsland. Dat duel eindigde in 1-1.

Louis van Gaal: “Belgie heeft een groot arsenaal topspelers”

Van Gaal kijkt uit naar de Nations League ontmoetingen met België, te beginnen met de uitwedstrijd in Brussel op vrijdag 3 juni. Van Gaal: “België is favoriet, dat is een absoluut topland. Ze zijn vierde geworden in de vorige Nations League. Zij beschikken over een groot arsenaal aan goede spelers. België is echt een goed voetballand en speelt met vijf verdedigers, net als wij ook gedaan hebben. Dat vind ik wel interessant om tegen te spelen. Zo kan ik mijn spelers op het niveau krijgen dat we nodig hebben om een goed WK te spelen.”

Wanneer is België – Nederland

De UEFA Nations League openingsronde in de A-divisie tussen België en Nederland wordt op vrijdag 3 juni gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. Het duel begint om 20:45 uur. Volg al het nieuws over de Nations League, het Belgische voetbalelftal en het Nederlands elftal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie