Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voetbalseizoen België al van start met Belgische Supercup 2023

Voetbalseizoen België al van start met Belgische Supercup 2023

Royal Antwerp FC trainer Mark van Bommel kan komende zondag al zijn eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen pakken. RAFC staat namelijk als kampioen van België in de Belgische Supercup 2023. Tegenstander voor het elftal van Mark van Bommel is KV Mechelen die als verliezend bekerfinalist dit smakelijke voorafje mag spelen. Sporttribune.nl blikt vooruit op Royal Antwerp FC – KV Mechelen.

Statistieken Belgische Supercup 2023

De Belgische Supercup 2023 is een wedstrijd tussen de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. Omdat Van Bommel met Antwerp beide prijzen pakte, mag de verliezend bekerfinalist van het afgelopen voetbalseizoen ook dit duel spelen. Hierdoor is KV Mechelen dus zondag de tegenstander van de mannen uit Antwerpen.

Het wordt overigens de eerste keer in vier jaar tijd dat de Belgische Supercup wordt gespeeld zonder Club Brugge. In de afgelopen jaren waren de blauwzwarte telkens van de partij. Afgelopen seizoen pakte de club echter geen prijs waardoor het de Supercup winst van vorig seizoen (1-0 winst op KAA Gent) geen vervolg kan geven.

Mark van Bommel: “De Supercup komt er snel aan”

Trainer Mark van Bommel beleefde een geweldig eerste seizoen bij Royal Antwerp FC. De Nederlander werd kampioen en wist ook de Belgische beker te winnen. Zondag staat de Supercup gepland en dat is tevens de opening van het nieuwe voetbalseizoen. Volgens trainer Van Bommel moet de knop snel om bij zijn team om weer top te kunnen presteren. “Je kan niet alles wat we samen hebben meegemaakt direct afsluiten en het vizier op het volgende richten. Maar het moet wel zo snel mogelijk, want ik verwacht een moeilijk seizoen. De Supercup, de Champions League-play-offs en de competitiestart komen er snel aan”, zegt trainer Van Bommel.

“We verschijnen als kampioen”

Volgens de trainer van de Antwerpse club willen teams de kampioen maar wat graag verslaan. Het wordt dus opletten volgens de trainer in de Supercup tegen KV Mechelen. “Als voetballer en trainer moet je gierig zijn. Als je de Supercup kan winnen, dan moet je daar voor gaan. Gemakkelijk gaat het niet zijn want overal waar we verschijnen, verschijnen we als ‘kampioen’ aan de aftrap en zal het feest zijn wanneer we worden verslagen. Vorig seizoen hebben we al veel stappen gemaakt. We zijn op weg om een topclub te worden, maar dat zijn we nog lang niet”, aldus de Nederlandse trainer van Antwerp.

Steven Defour: “Antwerp FC is een heel sterke tegenstander”

KV Mechelen zag de Belgische beker naar Antwerpen gaan, maar omdat Antwerp FC ook landskampioen is, mag KV Mechelen als verliezend bekerfinalist dus toch aantreden in de Supercup 2023. KVM-trainer Stefan Defour ziet het als extraatje en rekent eigenlijk al niet op winst. “In principe is dat een veredelde oefenmatch tegen een heel sterke tegenstander. Misschien op voorhand wel té sterk. Ik wil wel dat de jongens klaar zijn voor de match tegen Royal Antwerp, maar we werken vooral richting de competitiestart. Daar liggen een pak meer kansen op succes”, zo ziet Defour zich als trainer van KV Mechelen duidelijk in de underdogpositie.

Wanneer is de Belgische Supercup 2023?

De wedstrijd Royal Antwerp FC – KV Mechelen zal worden gespeeld op zondag 23 juli. Beide clubs worden verwacht om op 18:00 uur klaar te staan voor de aftrap van deze seizoenopener.

Wie wint de Belgische Supercup 2023? Gaat de prijs naar Mark van Bommel en zijn mannen of is KV Mechelen toch stiekem de betere van de twee? Volg het begin van het Belgische voetbalseizoen vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl! Hieronder nog even een terugblik naar de bizarre ontknoping van het voetbalseizoen 2022- 2023 waarbij Antwerp de titel pakte en zich daardoor ook plaatste voor deze Supercup.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie