Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Belgische Supercup: Club Brugge – KRC Genk

Belgische Supercup: Club Brugge – KRC Genk

Het nieuwe voetbalseizoen in België begint dit weekeinde al. Amper zes dagen na de EK finale wordt de Belgische Supercup gespeeld. De wedstrijd Club Brugge – KRC Genk wordt gespeeld in het stadion van Club Brugge, de landskampioen. KRC Genk speelt als bekerwinnaar van vorig seizoen dus een uitwedstrijd. Sporttribune blikt vooruit naar Supercup van België 2021. 

Historie Belgische Supercup

De Belgische Supercup is een competitie in het Belgisch voetbal die in één wedstrijd beslist wordt. De Supercup werd in het leven geroepen in 1979. De wedstrijd wordt gespeeld tussen de winnaars van de Eerste Klasse A en de Beker van België van het voorbije seizoen. Wanneer eenzelfde team zowel de competitie als de beker wint (de dubbel), speelt de verliezende bekerfinalist de Supercup. De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de winnaar van de Eerste Klasse – Belgische Pro League. Club Brugge is recordhouder met vijftien overwinningen.

Head 2 Head Club Brugge – KRC Genk

Beide teams streden aan het einde van vorig seizoen, dat pas een maand of twee geleden werd afgesloten, om de landstitel. Die strijd duurde tot en met het einde van de play-offs. Club Brugge won uiteindelijk en mag daardoor dus deze Supercup wedstrijd spelen. KRC Genk wordt getraind door een Nederlander: John van den Brom. Genk kende onder hem een zeer goed einde van seizoen en zag dat beloond met bekerwinst.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden won Genk van Club Brugge. Ook toen werd het ook op Jan Breydel gespeeld. Desondanks bleek Genk de betere van de twee. Het duel eindigde in 1-2 voor de bezoekende formatie.

Ook de editie daarvoor werd een prooi voor KRC Genk. Hierdoor is het al meer dan een half jaar geleden dat Club Brugge van KRC Genk wist te winnen. Dar was de competitiewedstrijd van 24 januari. Club Brugge zegevierde op die dag met 3-2.

Philippe Clement (coach Club Brugge): “We zitten nog volop in voorbereiding”

Het voetbalseizoen in België start al heel vroeg met deze Supercup. Volgende week start ook de competitie al. Voor een ploeg als Club Brugge die veel internationals in de selectie heeft en straks in de Champions League groepsfase wil scoren begint het zelfs iets te vroeg. Coach Philippe Clement tempert dan ook de verwachtingen voor de Supercup: “We zitten nog volop in voorbereiding. We missen nog enkele sleutelspelers en zijn nog niet klaar op de transfermarkt. De selectie staat nog in de steigers als we zaterdag tegen KRC Genk gaan spelen.”

John van den Brom (coach KRC Genk): “Sterkhouders moeten zich nu tonen”

Voor KRC Genk coach John van den Brom komt deze ontmoeting eigenlijk ook te vroeg. Hij heeft zijn selectie wel grotendeels rond, maar is nog niet tevreden met de niveau dat zijn spelers halen op dit moment. “De grote jongens hebben mij tot nu toe absoluut niet overtuigd. Onze sterkhouders moeten zich tegen Club Brugge echt gaan tonen, want anders wordt winnen heel lastig. Ook overweeg ik om andere spelers een kans te gaan geven. We waren tot nu toe nog niet gretiger genoeg, dat zal tegen Club Brugge anders moeten.”

Tijdstip Belgische Supercup Club Brugge – KRC Genk

Wil je deze wedstrijd live (en online) volgen? Schakel dan op zaterdag 17 juli vanaf 20:45 uur in. Dan wordt er in Jan Breydel afgetrapt. Als er in de reguliere speeltijd geen winnaar komt, dan volgt er een verlenging en eventueel strafschoppen.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie