Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League kwartfinales: Benfica – Liverpool

Champions League kwartfinales: Benfica – Liverpool

Wat hadden Ajax supporters graag gezien dat hier Ajax – Liverpool stond, maar de Amsterdammers werden in de vorige speelronde van de UEFA Champions League uitgeschakeld door Benfica en dus staan de Portugezen in de kwartfinale. Sporttribune.nl blikt vooruit op de UEFA Champions League wedstrijd SL Benfica – Liverpool.

Statistieken Benfica – Liverpool

Beide elftallen troffen elkaar in het verleden ook regelmatig. Een historische wedstrijd blijft de 4-1 overwinning van Liverpool. De Nederlandse ex-voetballer Dirk Kuyt wist in dat duel ook te scoren en stond daarmee aan de basis van deze ruime zege van The Reds op Benfica.

Recente uitslagen SL Benfica

Voor SL Benfica is het bereiken van de kwartfinales al een prestatie op zich. De Portugese ploeg staat niet vaak bij de laatste acht in de Champions League. Het dankt die plaats aan een zege op Ajax. In Lissabon werd het 2-2 en in Amsterdam won Benfica met 0-1.

Afgelopen weekend liet Benfica echter zien ook kwetsbaar te zijn. In de Portugese competitie ging het onderuit bij SC Braga. SL Benfica droop met een 3-2 nederlaag het veld af.

Liverpool in goede doen

Waar de Portugezen dit weekeinde onderuit ging bij SC Braga wist de Engelse ploeg de wedstrijd voor deze Champions League heenwedstrijd wel winnend af te sluiten. In de Engelse Premier League hield het de titelkansen gaaf door met 2-0 te winnen van Watford.

Ook in de FA Cup wist Liverpool goede zaken te doen. Vlak voor de interlandbreak bereikte The Reds de halve finales van dit Engelse bekertoernooi door met 2-0 te winnen van Nottingham Forest.

Wanneer is SL Benfica – Liverpool FC

De Champions League kwartfinale SL Benfica – Liverpool FC wordt op dinsdag 5 april 2022 gespeeld in Estadio da Luz te Lissabon. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Benfica en Liverpool vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl! Het online platform waar je dagelijks het allernieuwste sportnieuws leest!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie