Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League achtste finales: FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar

Conference League achtste finales: FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar

AZ Alkmaar is de vierde Nederlandse club die deze week in actie komt in de achtste finales van de Europa Conference League. De formatie van trainer Pascal Jansen speelt een uitduel bij FK Bodo/Glimt. Sporttribune.nl blikt vooruit de FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar, de heenwedstrijd in de achtste finales.

Statistieken FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar

Beide clubs troffen elkaar nog nooit in een Europese competitie. Het wordt dus afwachten hoe de verhoudingen liggen. We kunnen ze nu alleen vergelijken op basis van hun huidige vorm in de Conference League.

FK Bodo/Glimt wist in de vorige ronde FK Bodo/Glimt het Schotse Celtic uit te schakelen. Op bezoek bij de Schotten werd het 1-3 en in Bodo werd nogmaals gewonnen met 2-0. AZ Alkmaar was ook lange tijd ongeslagen totdat het de halve bekerfinale tegen Ajax speelde. De ploeg van trainer Jansen verloor die wedstrijd in eigen huis met 0-2 van de Amsterdammers. Toch wist de ploeg van trainer Jansen snel te herstellen. Afgelopen zondag werd er alweer met 1-3 gewonnen van N.E.C. Nijmegen in de Eredivisie.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Geen bekende, maar wel een goede ploeg”

AZ trainer Pascal Jansen waarschuwt vast voor onderschatting: “Ze hebben indrukwekkend gepresteerd in de poulefase en deze week hebben ze meer dan terecht Celtic uitgeschakeld. Wij hebben eerder dit seizoen van datzelfde Celtic verloren. Dat geeft wel aan dat FK Bodo/Glimt misschien voor Nederlanders geen bekende ploeg is, maar dat het wel gewoon een heel goed team is.”

Hakon Evjen

Voordeel voor AZ is dat het een voormalig speler van FK Bodo/Glimt in de gelederen heeft: Hakon Evjen. Jansen: “We hebben natuurlijk wel even met hem gepraat over de sterktes en zwaktes bij FK Bodo/Glimt. Maar we hebben ons sowieso prima voorbereid, want in dit duel moeten we de basis leggen om het in Alkmaar af te maken.”

Wanneer is FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar

Het Europe Conference League duel FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar in de achtste finales van dit Europese voetbaltoernooi wordt op donderdag 10 maart gespeeld. De wedstrijd begint om 21:00 uur in het Aspmyra Stadion te Bodo.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie