Momenteel jij en 49 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal Qatar: achtste finale Brazilië – Zuid-Korea

WK voetbal Qatar: achtste finale Brazilië – Zuid-Korea

In de achtste finale van het WK voetbal wordt maandag 5 december het duel Brazilië – Zuid Korea gespeeld. De Brazilianen zijn torenhoog favoriet, maar Zuid-Korea verraste al meerdere grote voetballanden dit WK. Wie zien we terug in de kwartfinales? Sporttribune.nl blikt vooruit op Brazilië tegen Zuid-Korea.

Statistieken Brazilië – Zuid-Korea

De statistieken voor dit duel tussen de Brazilianen en de Zuid-Koreanen beginnen we met de Head 2 Head cijfers. Beide landen speelden tot nu toe vijf keer tegen elkaar. Brazilië won vier keer, maar de allereerste confrontatie tussen beide voetballanden eindigde in een 1-0 overwinning voor de Zuid-Koreanen: 1-0.

De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden, was op 2 juni van dit jaar. Brazilië won dat oefenduel met 5-1. Neymar scoorde in dat duel tweemaal. De superster van PSG doet echter tegen de Zuid-Koreanen niet mee vanwege een enkelblessure.

Hoe presteerde beide landen tot nu toe op dit WK?

Op dit WK heeft Brazilië vooral in de eerste wedstrijd indruk gemaakt. Richarlison stal daarin de show. Maar daarna zijn de sambaklanken minder geworden. De 1-0 zege op Zwitserland was goed en knap omdat de Zwitsers een stugge ploeg hebben, maar de nederlaag tegen Kameroen zal ook enkele Braziliaanse fans zorgen geven.

Zuid-Korea wist in haar eerste WK duel in Qatar ook niet direct te overtuigen. Er zullen weinigen geweest zijn die na de 0-0 tegen Uruguay dachten dat dit land wel eventjes de achtste finales ging halen. Na de 2-3 nederlaag tegen Ghana gaf al eigenlijk helemaal niemand meer om een kans van de Zuid-Koreanen. De 2-1 zege op Portugal veranderde echter alles en zorgt ervoor dat dit elftal nu mag aantreden tegen de elf van Brazilië.

Wanneer is Brazilië – Zuid-Korea

De wedstrijd Brazilië – Zuid-Korea wordt op maandag 5 december gespeeld en begint om 20:00 uur (Nederlandse tijd). Voor de Zuid-Koreanen een unieke belevenis, vooral omdat ze bijna tien minuten moesten wachten nadat ze van Portugal hadden gewonnen om er zeker van te zijn dat ze dit duel mochten gaan spelen.

Ook voor de Brazilianen wordt deze wedstrijd speciaal. Ze treden aan zonder Neymar en zijn zo ongeveer nog het enige topland dat zich staande weet te houden op dit WK voetbal. Zullen ze daar zenuwachtig van worden of gaat het spel van Brazilië juist swingen als de druk groter wordt? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar je dagelijks nieuwe WK Qatar 2022 voorbeschouwingen kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie