Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Friese derby: SC Cambuur – sc Heerenveen

Friese derby: SC Cambuur – sc Heerenveen

Op de Eredivisie zondag staat deze week weer een derby ingepland. Ditmaal de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen. De Derby van het Noorden zorgt altijd voor extra spanning bij de spelers, staf en fans. Wie gaat er dit keer met de winst vandoor? Of delen beide Friese profclubs ditmaal de punten? Sporttribune blikt vooruit op SC Cambuur – sc Heerenveen!

Statistieken SC Cambuur – sc Heerenveen

De onderlinge duels tussen Cambuur en Heerenveen leveren bijna altijd spannende uitslagen op. Afgelopen seizoen verloor Cambuur thuis met 1-2 van de blauwwitte ploeg en werd het in het Abe Lenstra stadion 3-3.

Dit seizoen reisde Cambuur ook al af naar Heerenveen. De thuisploeg won dat duel nipt. Het eindigde op 13 november 2022 in 2-1. Tahiri werd de matchwinner dankzij een goal in de 82e minuut.

Sjors Ultee (trainer Cambuur): โ€œWedstrijd tegen Heerenveen is een finaleโ€

Thuisclub SC Cambuur heeft de punten hard nodig. Ze staan nu zeventiende en voorlaatste. Op het einde van dit seizoen zou dat rechtstreekse degradatie naar de Keukenkampioen Divisie betekenen, maar daar willen ze in Leeuwarden nog niet aan denken. Trainer Sjors Ultee: โ€œWe hebben vijf punten gehaald in uitwedstrijden. Nu is het tijd om punten te halen in een thuiswedstrijd.”

Leeuwarden versus Friesland

Het duel tussen Cambuur en Heerenveen wordt ook weleens de wedstrijd tussen de provinciehoofdstad en de rest van Friesland genoemd. En dat maakt het extra speciaal, weet ook Ultee: “De wedstrijd tegen sc Heerenveen is een mooie pot. Als ik naar de laatste weken kijk, zie je een ploeg die steeds volwassener wordt en ook echt groeit. We gaan de komende wedstrijden echt spelen als finales.โ€

Kees van Wonderen (trainer Heerenveen): โ€œPlaatselijke trots staat op spelโ€

Ook Heerenveen is extra gemotiveerd als ze tegen Cambuur voetballen. Trainer Kees van Wonderen heeft dat inmiddels ook mogen ondervinden: โ€œWe beseffen zeker dat de plaatselijke trots op het spel staat en dat dit heel veel te weeg brengt. We kijken ontzettend uit naar deze wedstrijd. Je voelt dat de derby tegen SC Cambuur leeft, dat er veel op het spel staat. Dit zijn mooie duels. Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat ze vooral moeten genieten.”

Gevaarlijke ploeg

Heereveen begint als nummer 9 aan dit duel, terwijl Cambuur onderaan bungelt. Van Wonderen weet dat het verschil op de ranglijst zondag niets gaat zeggen. Sterker nog: het kan weleens in het nadeel zijn van zijn ploeg. Van Wonderen: “SC Cambuur heeft het moeilijk, maar ik vind het wel een ploeg die in staat is om nog te klimmen. Het is een gevaarlijke ploeg al hebben ze moeite om een goal te maken. Tegen ons zullen ze nog meer drive hebben om te scoren. Deze wedstrijd staat bol van de spanning en onderlinge rivaliteit.โ€

Wanneer is SC Cambuur – sc Heerenveen

De Eredivisie wedstrijd Cambuur – Heerenveen wordt gespeeld op zondag 19 februari en begint om 12:15 uur. De derby is dus de opening van de zondagse wedstrijden uit speelronde 22 van de Nederlandse Eredivisie.

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van het voetbalnieuws uit binnen- en buitenland dankzij de dagelijkse voorbeschouwingen op onze site!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie