Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League play-offs: Celtic – AZ Alkmaar

Europa League play-offs: Celtic – AZ Alkmaar

Woensdag 18 augustus wordt een belangrijke dag voor AZ Alkmaar. De Noord-Hollandse ploeg trekt dan naar Schotland om het in de play-offs van de Europa League op te nemen tegen Celtic. De Schotten zijn in deze heenwedstrijd in het voordeel, maar wellicht kan AZ juist in Glasgow een goed resultaat neerzetten, zodat de return in Alkmaar gemakkelijker wordt. Sporttribune blikt vooruit op Celtic – AZ Alkmaar!

Statistieken Celtic – AZ Alkmaar

In de voetbalanalen komen we geen eerdere ontmoetingen tussen beide voetbalclubs tegen. We beperken ons in dit overzicht dan ook tot de huidige vorm van beide ploegen.

Celtic verloor de laatste vier wedstrijden geen één keer. De laatste wedstrijd die het speelde, was de competitiewedstrijd tegen Hearts. Celtic speelde thuis en won met 3-2. Overigens was Hearts ook de laatste ploeg die Celtic wist te verschalken. Op 31 juli werd het 2-1.

AZ Alkmaar heeft een lastige seizoenstart. Zonder Calvin Stengs, Myron Baodu en doelman Marco Bizot is het zoeken naar de juiste vorm en samenstelling. Afgelopen weekend zat Teun Koopmeiners (wel geselecteerd voor Oranje) op de bank tegen RKC Waalwijk. Prompt werd er verloren. Michiel Kramer maakte de enige treffer (1-0) en dompelde AZ daarmee in onzekerheid richting het dubbele treffen met Celtic.

AZ-trainer Pascal Jansen over Celtic – AZ

AZ-trainer Pascal Jansen weet dat Celtic een zware opgave wordt voor zijn elftal. Een team dat veel sterkhouders zag vertrekken deze zomer en bovendien een valse start maakte in de Eredivisie door met 1-0 te verliezen bij RKC Waalwijk. “We hebben een belangrijke trip voor de boeg en het besef is er dat we naar de groepsfase van de Europa League kunnen gaan”, weet de trainer van AZ.

“Niet te lang rouwen om verlies tegen RKC Waalwijk”

De Eredivisie werd afgelopen weekend niet goed gestart. Bij RKC Waalwijk werd met 1-0 verloren. Met die nederlaag moet AZ naar Glasgow afreizen. “Het is nu 24 uur rouwen, net als dat je 24 uur geniet als je wint”, zegt de trainer die niet van de verloren wedstrijd tegen de Waalwijkers opkijkt. “Afgelopen zomer zijn enkele belangrijke spelers vertrokken. De uitslag in Waalwijk laat zien dat we versterking nodig hebben, maar daarover wil ik nu niet praten.”

Trainer Celtic: “AZ wordt zware opgave voor ons”

“Het wordt een zware opgave tegen een kwalitatief goede tegenstander als AZ, maar we willen ons voor het toernooi plaatsen”, zegt trainer Ange Postecoglou over de wedstrijd van woensdag.

Wanneer is Celtic – AZ Alkmaar?

De wedstrijd Celtic – AZ in de play-offs voor de Europa League groepsfase wordt op woensdag 18 augustus gespeeld in Glasgow. De wedstrijd in Celtic Park begint om 20:45 uur.

Volg de jacht van AZ op een groepsfase ticket vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie