Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Ajax staat voor cruciaal tweeluik tegen Borussia Dortmund

Champions League: Ajax staat voor cruciaal tweeluik tegen Borussia Dortmund

In de UEFA Champions League speelt Ajax Amsterdam de komende twee groepsduels tegen het Duitse Borussia Dortmund. Het tweeluik wordt geopend in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kan Ajax de Duitse topclub verslaan in deze thuiswedstrijd? Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax Amsterdam – Borussia Dortmund.

Statistieken Ajax – Borussia Dortmund

Beide elftallen troffen elkaar tot nu toe vier keer, telkens in de Champions League. De eerste keer was in 1996. Ajax won beide confrontaties. Het tweede tweeluik vond in 2012 plaats. Destijds waren de Duitsers twee keer de betere. Het staat dus voor aanvang van dit derde tweeluik keurig 2-2 als het gaat om overwinningen op elkaar.

Uitslagen in de Champions League 2021 – 2022

Ajax speelde tot nu toe twee wedstrijden in de groepsfase en won die allebei. In de openingswedstrijd versloeg het Sporting Portugal met 1-5. Het tweede duel tegen Besiktas eindigde in een 2-0 overwinning voor de Amsterdammers.

Ook Borussia Dortmund is nog ongeslagen in dit Champions League seizoen. De openingsronde zorgde voor drie punten dankzij een 1-2 overwinning op Besiktas, terwijl in speelronde twee met 1-0 werd afgerekend met Sporting Portugal.

Blessures en schorsingen

Bij Ajax zijn Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg de enige bewoners van de lappenmand. André Onana is nog (tot en met 4 november) geschorst en ontbreekt derhalve ook in de wedstrijdselectie voor het treffen met Dortmund.

De Duitse Bundesliga formatie is blij dat vedette Erling Haaland weer fit is. Maar het mist nog wel een zestal spelers. Meest recent is het uitvallen van Raphael Guerreiro en Youssoufa Moukoko. Beiden vielen geblesseerd uit in de laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak. Onze landgenoot Donyell Malen is fit en kan dus meedoen tegen Ajax.

Erik ten Hag: “Borussia Dortmund is favoriet”

“Voor mij is Dortmund favoriet voor de groepszege”, zei Ten Hag aan de vooravond van het duel. “Dat heb ik tijdens de loting al gezegd. Maar geen club uit Europa speelt graag tegen Ajax. Dat respect hebben we in het verleden en in de laatste jaren afgedwongen. Het spel van Dortmund kan me zeker bekoren. Ik kan daarvan genieten. Over twee weken zullen we kennismaken met de sfeer in hun stadion. Maar ik denk dat ze ook wat kunnen verwachten in een kolkende Arena. Ik heb het idee dat onze supporters er klaar voor zijn. Laten we hopen op een mooie wisselwerking.”

Erling Haaland

“Ik vind het een belediging voor Dortmund dat het vooral over Haaland gaat”, mopperde Ajax-trainer Erik ten Hag maandag op een persconferentie. “Dortmund heeft zoveel goede spelers. We gaan ook niet een man op hem zetten. We zullen hem als team bestrijden.”

Wanneer is de Champions League ontmoeting Ajax – Dortmund

De wedstrijd Ajax Amsterdam – Borussia Dortmund in de derde speelronde van de Champions League groepsfase wordt op dinsdag 19 oktober gespeeld. Het duel begin om 21:00 uur en wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Volg het voetbal in de Champions League, Ajax Amsterdam en Borussia Dortmund vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie