Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Besiktas – Ajax Amsterdam

Champions League: Besiktas – Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam speelt komende woensdag een uitwedstrijd tegen het Turkse Besiktas. Ajax heeft aan een puntje genoeg om zich te verzekeren van groepswinst in Poule C. Kan Ajax haar ongeslagen status behouden en een ticket voor de knock-outfase veilig stellen in deze wedstrijd tegen Besiktas? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Statistieken Besiktas – Ajax

Beide clubs speelden voor dit seizoen nooit tegen elkaar. In september kwamen de Turken naar Amsterdam. Ajax wist stand te houden en won relatief simpel met 2-0. Sebastian Haller en Steven Berghuis wisten het net achter de doelman van Besiktas te vinden. Omdat Ajax geen enkele tegengoal kreeg werd de eindstand 2-0 en daarmee legde de ploeg van trainer Erik ten Hag de basis voor de huidige uitgangspositie in de Poule.

Favoriet bij Besiktas – Ajax

Ajax heeft na vier wedstrijden het maximale aantal van twaalf punten behaald. Daarmee heeft Ajax een straatlengte voorsprong op Borussia Dortmund en Sporting Portugal. Tegenstander Besiktas staat na de eerste vier groepsduels nog met lege handen. De Turken zullen ongetwijfeld graag die hatelijke nul van het scorebord willen poetsen, maar de experts verwachten dat ze geen kans maken tegen Ajax. De Amsterdammers zijn bij alle kenners en bookmakers huizenhoog favoriet. Ook het thuisvoordeel helpt Besiktas daar niet bij.

Reden is niet alleen de stand in de groep, maar ook de huidige vorm van Besiktas. Ze weten de laatste tijd maar niet tot winst te komen. Ajax daarentegen overtuigde zondag wél. RKC Waalwijk werd na een figurantenrol verwezen door de Ajacieden die met 0-5 winst een gemakkelijk middagje beleefden in het Mandemakers Stadion te Waalwijk.

Erik ten Hag: “Er staat nog veel op het spel tegen Besiktas”

“In de laatste wedstrijden tegen Besiktas en Sporting Portugal staat er ook voor Ajax nog veel op het spel. Deze trainer wil winnen en dat is de maatstaf en de norm die bij Ajax hoort. Het kan altijd beter: we moeten hard blijven werken in de trainingen. Ik wil ook dat onze spelers in elke wedstrijd ‘aan’ staan of het nou RKC Waalwijk of Besiktas is. We moeten altijd het maximale van onszelf eisen. Dat doe ik en dat verwacht ik ook van onze voetballers op het veld.”

Daley Blind: “Besiktas in een sterke ploeg”

Ook Daley Blind beseft dat er gewoon vol gas gespeeld moeten worden woensdag. Het puntverlies tegen Heracles en Go Ahead was toch een beetje in het hoofd gaan zitten en dat moet tegen Besiktas niet gebeuren, weet te routinier. “We zijn ook na de eerste wedstrijden van dit seizoen altijd stoïcijns doorgegaan en zijn niet in paniek geraakt. We zijn nu de goede weg ingeslagen en hebben een goede vorm te pakken. Besiktas is een sterke ploeg, maar ik merk dat bij ons iedereen weer scherp is. Ik heb dan ook vertrouwen in een goede afloop voor ons.”

Wanneer is Besiktas – Ajax Amsterdam

De UEFA Champions League wedstrijd Besiktas JK – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 24 november en begint om 18:45 uur in het Vodafone Park Stadion gelegen in de Turkse stad Istanbul. Volg al het nieuws rondom de Champions League, Ajax en Besiktas vanaf de eerste rij via jouw online stoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie