Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Borussia Dortmund – Ajax Amsterdam

Champions League: Borussia Dortmund – Ajax Amsterdam

Woensdagavond staat er in de UEFA Champions League opnieuw een kraker gepland. In Dortmund speelt Ajax tegen de gelijknamige Bundesliga club. In Amsterdam werd het een overtuigende 4-0 overwinning voor Ajax, kan de ploeg van trainer Erik ten Hag opnieuw winnen van de Duitsers? Sporttribune.nl blikt vooruit op Borussia Dortmund – Ajax. 

Statistieken Borussia Dortmund – Ajax Amsterdam

De onderlinge ontmoetingen verliepen tot dusver altijd in een vast stramien: de ploeg die de eerste wedstrijd winnend afsloot, won ook de tweede onderlinge wedstrijd. Dat zou voor Ajax goed nieuws betekenen, want de Amsterdammers wonnen twee weken geleden van Dortmund.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Na de oor wassing door Ajax heeft Dortmund zichzelf knap herpakt. In de drie duels die daarna gespeeld werden boekte de ploeg evenveel overwinningen. Eerst werd Arminia Bieleveld in de Bundesliga met 1-3 opzij gezet. Vervolgens boekte Dortmund in de Duitse beker een 2-0 overwinning op FC Ingolstadt. En afgelopen weekeinde was de ploeg waar onze landgenoot Donyell Malen speelt met 2-0 te sterk voor de 1. FC Kòln.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax liet na de overwinning in de Champions League titelconcurrent PSV alle hoeken van het veld zien. De 5-0 zege was geflatteerd, maar gaf de Amsterdammers wel een boost. Het effect bleek echter van korte duur, want afgelopen weekeinde speelde de ploeg van trainer Erik ten Hag bijzonder slordig en slecht tegen Heracles Almelo. Gevolg was een bloedeloze 0-0.

Erik ten Hag: “Duitsers heb je niet snel verslagen”

“Duitsers heb je niet snel verslagen. Dat is zo’n geweldige kwaliteit. Wij zelf blijven nederig. We moeten onszelf blijven verbeteren. Het niveau van vorige week is wat wij moeten nastreven, dat was wel echt uitzonderlijk goed. Het is dus afwachten of we dat weer op de mat kunnen leggen.”

“We kunnen op bepaalde punten nog verbeteren”

“Als we de dingen die we goed deden in Amsterdam, ook in Dortmund doen en daarbij de slordigheidjes eruit kunnen halen. Dan zie ik weer kansen voor ons om de winst te pakken. Maar we weten allemaal welke kwaliteiten Dortmund bezit, dus we moeten er vol tegenaan van de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd blijven en niks weggeven. Dan is in de absolute top dodelijk. Gelukkig werd het de vorige keer niet afgestraft, maar als we dat niet gaan verbeteren, bereik je nooit wat wel in deze ploeg zit.”

Wanneer is Borussia Dortmund – Ajax Amsterdam

De Champions League ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Ajax wordt op woensdagavond 3 oktober gespeeld in het Signal Iduna Park gelegen in de Duitse stad Dortmund. Volg al het voetbalnieuws, de verrichtingen van Borussia Dortmund, Ajax Amsterdam en de Champions League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de actie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie