Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Galatasaray – PSV Eindhoven

Champions League: Galatasaray – PSV Eindhoven

Woensdagavond speelt PSV in het Turkse Istanbul de return in de Champions League voorronde. Vorige week werd tegenstander Galatasaray vakkundig aan de kant gezet: 5-1 winst voor PSV. De return zou dan ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, maar uiteraard wordt het duel wel gewoon gespeeld. Het moet wel heel raar lopen wil de ploeg uit Eindhoven de voorsprong daar nog uit handen geven in de returnwedstrijd: Galatasaray – PSV. 

Galatasaray – PSV: wat staat er op het spel?

In deze tweede wedstrijd lijkt het vooraf vooral om de eer te gaan. Dankzij de overtuigende 5-1 zege in Eindhoven staat PSV al met één been in de volgende ronde. De winnaar van dit tweeluik speelt in de halve finales van de Champions League play-offs tegen de winnaar van het Celtic FC – Midtjylland.

Het doel om naast Ajax de tweede Nederlandse ploeg in de Champions League te worden, is ook met winst op Celtic of FC Midtjylland nog niet bereikt. Na twee wedstrijden tegen de Schotten of Denen volgen de play-offs. Als PSV die bereikt én wint, speelt het pas op het hoogste Europese podium.

Bookmakers over Galatasaray – PSV

Bij de online bookmakers is PSV ook favoriet. Het verschil in de odds is echter niet zo groot, want Galatasaray is natuurlijk wel in het voordeel in deze return omdat deze in Turkije plaatsvindt. Er wordt echter niet in het stadion van Galatasaray gespeeld. Daar ligt namelijk nog geen nieuwe grasmat. Voor de gelegenheid wordt er uitgeweken naar het Fatih Kerim Stadium, dat dus de naam draagt van de huidige trainer van Galatasaray.

Opvallend is dat in de wedstrijden die PSV en Galatasaray in het verleden tegen elkaar hebben gespeeld nog nooit een gelijkspel te noteren viel. De bookmakers geven dan ook de hoogste winstbonussen als je op een puntendeling speelt en deze return ook daadwerkelijk in een gelijkspel eindigt woensdag.

Transfers PSV

Bij Galatasaray was het de afgelopen weken behoorlijk onrustig. Diverse coronagevallen, maar ook transfer hielden de gemoederen bezig. Inmiddels is ook de transfercarrousel bij PSV volop aan het draaien. Donyell Malen is verkocht aan Borussia Dortmund, een vertrek van Denzell Dumfries is aanstaande en ook Pablo Rosario lijkt op weg naar de uitgang. Rosario, eenmalig Oranje international, gaat waarschijnlijk spelen voor OGC Nice in Frankrijk.

Mohamed Ihattaren zorgt ook weer voor onrust in het anders zo gemoedelijke Brabant. Ihattaren meldde zich deze week ziek en reisde niet mee naar Turkije. Het 19-jarige toptalent lijkt aan te sturen op een vertrek.

Roger Schmidt: “Turks ploeg nooit onderschatten”

Ook coach Roger Schmidt kijk reikhalzend uit naar het duel. Hij kan al over het duel heen kijken naar de volgende ronde, maar doet dat niet. “We moeten een Turkse ploeg nooit onderschatten. Vorige week hadden we het thuisvoordeel en iedereen zag hoe fantastisch onze fans waren. We verwachten hetzelfde in Istanboel. We hebben genoten van de mooie avond in Eindhoven, maar het draait nu om de return van aanstaande woensdag.”

Wanneer is Galatasaray – PSV?

Het duel in de voorronde van de UEFA Champions League wordt gespeeld op woensdag 28 juli en begint om 20:00 uur in het Basaksehir Fatih Terim Stadium.

Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, PSV en Galatasaray vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie