Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: PSV – FC Midtjylland

Champions League: PSV – FC Midtjylland

Het zijn spannende tijden voor PSV supporters. De Brabantse formatie is in een hevige strijd verwikkeld om een ticket voor de Champions League groepsfase. Vorige week rekende het af met het Turkse Galatasaray, waardoor het nu in de halve eindstrijd van de voorronde staat. Tegenstander daarin is de Deense kampioen FC Midtjylland. PSV begint het tweeluik tegen de Denen met een thuiswedstrijd in Eindhoven.

Statistieken PSV – FC Midtjylland

Er zijn in het verleden geen onderlinge duels afgewerkt, waardoor er voor beide clubs een nieuwe bladzijde in de clubgeschiedenis wordt toegevoegd. PSV heeft natuurlijk het thuisvoordeel in deze heenwedstrijd, maar FC Midtjylland is al enkele weken in competitie. De Deense Super Liga is al drie speelronden onderweg. Midtjylland staat dus een stuk verder als het gaat om wedstrijdritme. Voor PSV begint het nationale voetbalseizoen komend weekeinde pas als het in de Johan Cruijff Schaal landskampioen Ajax treft.

Ajax heeft overigens in het afgelopen seizoen al kennis gemaakt met FC Midtjylland. In de groepsfase van de UEFA Champions wonnen de Ajacieden tweemaal van de Deense ploeg. Het werd 1-2 in de uitwedstrijd en 3-1 in Amsterdam, waardoor Ajax zes punten overhield aan die dubbele confrontatie.

Marco van Ginkel over PSV – FC Midtjylland: “We weten wat ons te doen staat”

PSV aanvoerder Marco van Ginkel werkt met vertrouwen toe naar het tweeluik tegen de Deense kampioen FC Midtjylland. “Voor mijn gevoel gaat het goed”, aldus Van Ginkel in het Eindhovens Dagblad. “De voorbereiding is wat korter dan normaal geweest, maar we weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is. Dat er nu weer publiek bij de wedstrijden is, bezorgt je kippenvel omdat je je weer echt voetballer voelt. Ik heb het gemist.”

| “Droom om Champions League te spelen” |

“We moeten nu nog een aantal rondes in de Champions League-voorfase zien te overleven. Dat is heel belangrijk voor de club en onze jonge spelers. Het is ieders droom om in de Champions league te spelen en om dat te bereiken zullen we eerst moeten afrekenen met FC Midtjylland.”

Route naar groepsfase

PSV moet proberen in Eindhoven een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de return in Denemarken. De regel dat uitdoelpunten dubbel tellen is sinds dit seizoen afgeschaft. Het maakt dus niet uit waar je het verschil maakt, maar PSV heeft het eigen publiek dinsdag achter zich staan en kan die factor gebruiken om zichzelf in een zetel naar de return te manoeuvreren.

Als PSV over twee wedstrijden sterker blijkt dan FC Midtjylland dan weet het ook al tegen welke clubs ze kunnen loten. De tegenstander in de laatste voorronde komt dan uit de duels KRC Genk – Shakhtar Donetsk en Benfica – Spartak Moskou.

PSV – FC Midtjylland

PSV Eindhoven – FC Midtjylland begint op dinsdag 3 augustus om 20:00 uur. in het Philips Stadion gelegen in Eindhoven. De return wordt op 10 augustus gespeeld en dan is Midtjylland gastheer. De winnaar over twee duels gaat door naar de volgende (voor)ronde.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl! We plaatsen dagelijks berichten over PSV, de Champions League of andere voetbalwedstrijden die nationaal en internationaal worden gespeeld.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie