Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Red Bull Salzburg – Bayern München

Champions League: Red Bull Salzburg – Bayern München

In Salzburg hopen ze dat RB Salzburg vleugels krijgt als de Duitse kampioen Bayern München op bezoek komt in de achtste finales van de UEFA Champions League. De Oostenrijkse en Duitse clubs liggen op amper 100 kilometer van elkaar vandaan en dus er is een grote concurrentiestrijd tussen de twee voetbalclubs. Sporttribune blikt vooruit op Red Bull Salzburg – Bayern München.

Statistieken Red Bull Salzburg – Bayern München

RB Salzburg werd in 2005 opgericht nadat energiedrankleverancier Red Bull de club overnam. Sindsdien behaalde de club veel successen. Tegen Bayern München werd tot nu toe vier keer gespeeld. Tweemaal vriendschappelijk en ook twee keer in de Champions League. In de oefenduels deed Salzburg het goed: 0-0 en 3-0 winst, maar zodra het serieus wordt, is Bayern een maatje te groot.

Dit bleek voor het eerst in 2020, toen Bayern in de Red Bull Arena met 2-6 wist te winnen van RB Salzburg. De return in Duitsland werd ook een walk-over. In München werd het 3-1.

Red Bull Salzburg: #Shine Bright

Onder het motto Shine Bright kleurt Salzburg in de aanloop naar dit duel in de koningsklasse van het betaalde voetbal rood-wit, de clubkleuren van Red Bull Salzburg. De campagne moet als een rode lap voor een stier werken en de formatie extra motiveren er alles aan te doen om Bayern te verslaan.

FC Red Bull Salzburg zal woensdagavond in de Red Bull Arena gesteund worden door ruim 30,000 fans. De kaarten voor de kraker waren in no-time uitverkocht, hetgeen aangeeft dat het ook bij de supporters echt leeft.

Bayern München kijkt terug

Bij Bayern München is het vertrouwen op succes in deze achtste finales groot. Er wordt natuurlijk wel gewoon scherp getraind en de voorbereiding is meer dan serieus, maar eigenlijk houdt niemand er in Beieren rekening mee dat het Champions League seizoen na het tweeluik met Salzburg voorbij is.

Om het vertrouwen nog verder op te krikken wordt er op bij Die Rekordmeister nog even teruggeblikt op de zege die Bayern München in 2020 boekte op RB Salzburg. Na twee duels was de gecombineerde score: 9-3 voor de Duitse ploeg. Topspits Robert Lewandowski scoorde tweemaal in Salzburg en ook Lucas Hernandez wist ook twee keer de bal tegen de touwen te jagen. De overige twee goals kwamen op naam van Sané en Red Bull Salzburg speler Kristensen, die zijn eigen doelman passeerde.

Wanneer is Red Bull Salzburg – Bayern München

De UEFA Champions League achtste finale heenwedstrijd RB Salzburg – FC Bayern München wordt gespeeld op woensdag 16 februari 2022. Het duel begint om 21:00 uur in de Red Bull Arena te Salzburg. Volg het voetbalnieuws over de Champions League, RB Salzburg en Bayern München vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie