Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finales Champions League: krijgen we een all-England final?

Halve finales Champions League: krijgen we een all-England final?

Vorig jaar werd het Europa League finale al een Engelse onderonsje. Nu halverwege de halve eindstrijd staan er opnieuw twee Engelse ploegen op pole position om de finale te gaan spelen. Dit keer bij het hoofdmenu: de Champions League. De enige clubs die daar nog wat aan kunnen doen zijn Real Madrid en Paris Saint Germain. Niet de minste natuurlijk, maar ze zijn voorlopig wel in het nadeel.

Manchester City – Paris Saint Germain

PSG treft met Manchester City de derde grote tegenstander op rij. De Franse kampioen, vorig seizoen verliezend finalist in de Champions League, schakelde in de achtste finales FC Barcelona uit en stuurde in de kwartfinale titelverdediger Bayern München met lege handen terug naar Duitsland. Nu is het de beurt aan het Engelse Manchester City. En dat lijkt een brug te ver voor de selectie van trainer Mauro Pochettino: “We weten dat we dinsdagavond hard moeten vechten om een geweldig team als Manchester City te verslaan. Het wordt een zware wedstrijd, zeker nu wel 2-1 achterstaan”, aldus Pochettino.

Josep Guardiola over Champions League finale: “We moeten ons eigen spel spelen”

City-hoofdcoach Pep Guardiola zegt in zijn voortuitblik dat City niet verlegen moet zijn als ze dinsdagavond het veld betreden: “Als we niet ons eigen spel spelen, dan heeft PSG de kwaliteiten om met 0-2 van ons te winnen. Maar als we gewoon doen wat we altijd doen en niet verlegen zijn, dan kunnen we de finale halen.”

Chelsea – Real Madrid

Woensdagavond zal er in Londen een totaal andere strijd losbarsten. Hier is nog geen duidelijk verschil gemaakt, al heeft Chelsea dankzij de 1-1 in Madrid wel het voordeel een uitdoelpunt te hebben gemaakt. Dat voordeel is echter weg zodra Real op Stamford Bridge scoort. Voor Hakim Ziyech, als voetballer uitkomend voor Marokko, maar in Nederland geboren en getogen, wordt het sowieso een speciale wedstrijd. Als hij speeltijd krijgt, kan hij met Chelsea revanche nemen op de verloren halve finale met Ajax tegen Tottenham Hotspur en anno 2021 alsnog de felbegeerde Champions League halen. Ziyech stond overigens in 2019 nog in de belangstelling van de Spaanse grootmacht, maar ging dus uiteindelijk naar Londen.

Zinedine Zidane: “Return zal een vechterswedstrijd worden”

Real Madrid coach Zinedine Zidane voorspelt een figuurlijk slagveld woensdagavond in Londen: “Deze return zal een echte vechterswedstrijd worden. Chelsea staat natuurlijk niet voor niets in de halve finale, maar wij zullen hoe dan ook ten strijden trekken. En of we strijdend ten onder gaan of juist al strijdend boven komen drijven zal woensdag op Stamford Bridge moeten blijken.”

Tijdens halve finales UEFA Champions League 2020  – 2021

De eerste halve finale van de Champions League 2020 – 2021 vindt plaats op dinsdag 4 mei. Het duel in het Etihad Stadium van Manchester City begint om 21:00 uur. Exact 24 uur later beginnen Chelsea en Real Madrid aan hun return. Deze wordt enkele honderden kilometers zuidelijker afgewerkt op Stamford Bridge in Londen.

Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Manchester City, Real Madrid, Paris Saint Germain en Chelsea via de nieuwspagina’s van Sporttribune. Jouw online plek om het sportnieuws vanaf de eerste rij te volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie