Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Titelverdediger Chelsea FC in actie in UEFA Champions League

Titelverdediger Chelsea FC in actie in UEFA Champions League
Poll

Maakt Lille kans tegen Chelsea?

20%
20%
60%

Dinsdagavond komt titelhouder Chelsea FC in actie in de achtste finales van de UEFA Champions League. Tegenstander van Engelse ploeg is OSC Lille, dat vorig seizoen zo verrassend kampioen van Frankrijk werd. Sporttribune.nl blikt vooruit op de heenwedstrijd in achtste finales: Chelsea – OSC Lille.

Statistieken Chelsea FC – OSC Lille

Chelsea FC en OSC Lille speelden in 2019 ook al tegen elkaar in de UEFA Champions League. Toen betrof het groepsduels. Chelsea wist beide confrontaties te winnen. In Frankrijk werd het 1-2 en in Londen boekte The Blues destijds een 2-1 overwinning op de ploeg uit Noord-Frankrijk.

Chelsea FC tovernaar Hakim Ziyech

Bij Chelsea wordt er vaak en veel gepraat over Hakim Ziyech, de in Nederland geboren middenvelder die tegenwoordig uitkomt voor Marokko, was in de afgelopen weken weer heel belangrijk voor Chelsea. Ook afgelopen weekend was Ziyech weer matchwinner door in het Premier League duel tegen Crystal Palace in de 89e minuut te tekenen voor de enige treffer: 0-1.

Reden voor Chelsea FC om Hakim Ziyech op de social media kanalen uit te roepen tot de tovenaar van Londen. Ze geven dit subtiel weer door een Harry Potter-achtig toverstokje te plaatsen bij een foto van de voormalig speler van Ajax, FC Twente en SC Heerenveen. Een stukje magie waarvan ze tegen OSC Lille ook graag gebruik van zullen willen maken.

OSC Lille bereidt zich voor op Engelse storm

De Franse kampioen OSC Lille wist direct na de loting dat ze voor een zware opgave staan. De Franse kampioen bereidt zich voor op een ‘Engelse storm’ op Stamford Bridge. Om zich tegen die storm te beschermen, denken ze in Lille graag nog even terug aan de ontmoeting van 2019, waarin Lille in Londen zeker niet kansloos was en zelfs wist te scoren. Hierdoor krijgt doelpuntenmaker Loïc Rémy op de digitale clubkanalen alle eer en glorie in de aanloop na een nieuwe confrontatie tegen Chelsea FC.

Wanneer is Chelsea FC – OSC Lille

De UEFA Champions League wedstrijd Chelsea – Lille wordt op dinsdag 22 februari gespeeld. Het duel op Stamford Bridge begint om 21:00 uur. Lille mist met Renato Sanchez een belangrijke goalgetter, terwijl Chelsea het zonder voormalig Vitesse speler Mason Mount moet doen in deze heenwedstrijd.

Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Chelsea of OSC Lille vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online tribunestoeltje waar jij altijd een VIP bent!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie