Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League: Chelsea – Manchester City

Premier League: Chelsea – Manchester City

In de Engelse Premier League wordt in het nieuwe kalenderjaar 2023 al weer volop gevoetbald. Het WK voetbal in Qatar lijkt daar allang vergeten. Midweeks staat er in de Engelse competitie een geweldige kraker op het programma als Chelsea en Manchester City het tegen elkaar op gaan nemen. Sporttribune blikt vooruit op Chelsea – Manchester City.

Statistieken Chelsea – Manchester City

De onderlinge resultaten tussen beide Engelse topclubs zijn heel interessant. In de afgelopen zes wedstrijden tussen beide ploegen was er namelijk drie keer winst voor Chelsea en ook driemaal wist Manchester City de overwinning te pakken. Een gelijkspel? Dat komt sinds 2019 niet meer voor bij wedstrijden tussen de twee Engelse topteams.

Een ander opmerkelijk gegeven is dat Chelsea de eerste drie ontmoetingen van die zes onderlinge duels wist te winnen en dat City de laatste drie keer als winnaar uit de bus is gekomen. De allerlaatste keer is nog niet zo gek lang geleden. Vlak voor het WK werd de EFL Cup wedstrijd Manchester City – Chelsea afgefloten bij een 2-0 stand voor de formatie uit Manchester.

Graham Potter: “Manchester City heeft een fantastisch team”

Ook Graham Potter heeft de oliebollen en het vuurwerk achter zich gelaten om zich volledig te focussen op de wedstrijden die komen gaan. Chelsea staat pas achtste in de stand na 18 speelronden en moet zo snel mogelijk de weg omhoog zien te vinden. En dan is spelen tegen koploper Manchester City geen gemakkelijk begin van het nieuwe kalenderjaar. Potter: “We moeten tegen Manchester City competitief zijn en proberen de wedstrijd te winnen. We moeten zo sterk mogelijk zijn en daar gaan we ons best voor doen. We zullen het team voorbereiden en met het grootste respect voor onze tegenstander. Manchester City heeft een fantastisch team, maar we gaan proberen de wedstrijd te winnen.”

Josep Guardiola: “In topvorm zijn om van Chelsea te winnen”

Manchester City trainer Josep Guardiola deed in de kerstperiode al meerdere malen beroep op WK-gangers Nathan Aké en Kevin De Bruyne. Ook tegen Chelsea zal hij weer keuzes moeten maken wie er rust krijgt en wie niet. “We moeten met de beste elf spelen tegen Chelsea. We kunnen niet met dertien man spelen, maar elke keer is het moeilijk voor mij om te kiezen”, vertelt de trainer van Manchester City. “Al mijn spelers moeten donderdag in topvorm zijn willen we drie punten pakken tegen Chelsea”, aldus de voormalig voetballer die op zijn twitter account toont zelf nog in prima vorm te steken in 2023.

Wanneer is Chelsea – Manchester City

De Premier League kraker Chelsea – Manchester City uit speelronde 19 van de Engelse voetbalcompetitie wordt op donderdag 5 januari gespeeld. Het duel op Stamford Bridge zal om 21:00 uur beginnen. Volg het Engelse voetbal, Chelsea en Manchester City vanaf de eerste tribunerij via het online voetbalnieuws kanaal Sporttribune.nl en scoor dagelijks nieuwsberichten over Engels, Nederlands en Europees voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie