Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Beladen topper in Engelse Premier League: Chelsea – Manchester United

Beladen topper in Engelse Premier League: Chelsea – Manchester United

In de Engelse Premier League wordt zaterdagmiddag de topper tussen Chelsea en Manchester United gespeeld. Beide ploegen willen en moeten winnen om de rust te bewaren en bovenin mee te blijven doen. Bij Chelsea zit Hakim Ziyech in de hoek waar de klappen vallen en bij United is Ronaldo het gesprek van de dag. Sporttribune blikt vooruit op de beladen topper Chelsea – Manchester United.

Statistieken Chelsea – Manchester United

In de statistieken zien we dat de laatste vier onderlinge duels tussen beide clubs in een gelijkspel eindigden. Zowel in Londen als Manchester ontlopen de ploegen elkaar dus weinig. De laatste keer dat er een winnaar uit de bus kwam in een onderlinge confrontatie was op 19 juli 2020 toen Chelsea in het FA Cup toernooi met 1-3 won van United.

Afgelopen seizoen eindigde Chelsea – United in 1-1. Sancho opende namelijk de bezoekers vlak na rust de score: 0-1. Niet veel later trok Jorginho de stand uit een benutte penalty weer gelijk: 1-1

Cristiano Ronaldo uit selectie gezet

Manchester coach Erik ten Hag heeft vedette Cristiano Ronaldo uit de wedstrijdselectie gezet voor het treffen tegen Chelsea. CR7 was vorige week weggelopen voordat de wedstrijd klaar was, omdat de Nederlandse trainer hem drie keer achter elkaar voor niks liet warmlopen. United zette daar vervolgens een sanctie op en die is super zwaar: Ronaldo behoort op dat moment niet tot de selectie van Red Devils en kan dus ook in Londen niet meedoen.

Ten Hag: “Cristiano maakt inderdaad geen deel uit van het Man United-team voor de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. De rest van de ploeg is volledig gefocust op de voorbereiding op die wedstrijd”, aldus een kort maar krachtig statement van de hoofdcoach bij United.

Geen Hakim Ziyech

Ook bij Chelsea zijn de nodige perikelen gaande, zo kan de Nederlandse Marokkaan Hakim Ziyech al tijden niet rekenen op speeltijd. De in Dronten geboren ex-Ajacied zal ook tegen Manchester United geen basisplaats krijgen en dat gaat zo langzamerhand knagen aan de technisch begaafde aanvaller.

Wanneer is Chelsea – Manchester United

De Engelse competitietopper Chelsea – Manchester United zal op zaterdag 22 oktober worden gespeeld op Stamford Bridge, de thuisbasis van Chelsea. De wedstrijd tussen The Blues en The Red Devils zal om 17:15 uur beginnen.

Volg al het nieuws rondom het Engelse competitievoetbal, Chelsea en natuurlijk ook het Nederlands getinte Manchester United vanaf de eerste stadionrij via je virtuele stoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie