Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Climax in Europe Conference League: Vitesse – NS Mura

Climax in Europe Conference League: Vitesse – NS Mura

Haalt Vitesse Arnhem op donderdag 9 december 2021 de knock-outfase van de Conference League? Om dat te bereiken moet de laatste poulewedstrijd gewonnen worden en moet Tottenham Hotspur punten verliezen tegen Stade Rennes. Sporttribune.nl blikt vooruit op het laatste pouleduel Vitesse -NS Mura.

Statistieken Vitesse – NS Mura

De statistieken voor de wedstrijd Vitesse – MS Mura bestaan vooral uit de laatste gespeelde duels. De Head 2 Head statistieken houden namelijk al op na het duel dat in september van dit jaar werd gespeeld. Vitesse wist op 16 september de eerste poulewedstrijd in groep G met 0-2 te winnen.

In het vervolg van de groepsfase verloor NS Mura nog driemaal totdat ze in de vorige wedstrijd ineens drie punten wisten te pakken tegen Tottenham: 2-1. Hiermee behaalde het bescheiden Mura haar eerste drie punten.

Vitesse deed het een stuk beter. De tweede wedstrijd ging nog verloren tegen Stade Rennes, maar in het derde groepsduel kwam daar die verrassende 1-0 zege op The Spurs. In Londen ging Vitesse vervolgens wel met 3-2 onderuit. Dankzij de 3-3 tegen Rennes maakt Vitesse echter nog altijd kans om door te gaan. Tottenham en de ploeg uit Arnhem hebben beide zeven punten. Rennes is al geplaatst en Mura is uitgeschakeld.

Favoriet

Vitesse is favoriet omdat het thuis speelt, meer punten heeft en een betere vormpeil. De Arnhemmers speelden afgelopen weekend uit bij SC Cambuur. Deze Eredivisie wedstrijd werd met 1-6 gewonnen. Vorig weekend had de ploeg van trainer Letsch nog de handen vol aan AZ in Arnhem. In eigen Gelredome wist Vitesse niet tot scoren te komen en dat gold ook voor de ploeg uit Alkmaar. Het bleef zoals het begon: 0-0.

In de Sloveense competitie kwam NS Mura afgelopen weekend in actie tegen Tabor Sezana. De ploeg van trainer Simundza won die thuiswedstrijd met 1-0 dankzij een goal van Nardin Mulahusejnovic. NS Mura staat inmiddels op de derde plaats van de Sloveense Pvra Liga.

Thomas Letsch: “We voelen dat er iets speciaals kan gebeuren”

“We voelen aan alles dat er iets speciaals kan gebeuren. Dat gevoel groeit steeds meer, naarmate het duel dichterbij komt”, zegt trainer Thomas Letsch in de media. “Natuurlijk hebben we al meer grotere wedstrijden gespeeld. Dit seizoen, maar ook vorig jaar, met bijvoorbeeld de bekerfinale. We hebben ook al diverse records verbroken, maar het zou geweldig zijn om weer iets speciaals neer te zetten. We weten waar het om gaat.”

“Keihard gewerkt voor deze kans”

“Nu willen we ook overwinteren! Maar vergis je alleen niet in Mura. Dat is de kampioen van Slovenië en dat is een puike prestatie. Dat team is al langer bij elkaar en Mura heeft een goede coach. We hebben keihard voor deze kans gewerkt, ook al is het loodzwaar. NS Mura is van immens belang voor ons”, zegt Letsch aan de vooravond van het allesbeslissende duel in de Europe Conference League in Groep G.

Wanneer is Vitesse – NS Mura

Het Europe Conference League duel Vitesse – NS Mura wordt gespeeld op donderdag 9 december om 21:00 uur in de Gelredome te Vitesse. Weten de Arnhemmers nog te winnen en kans te maken op een ticket voor een langer verblijf in de Conference League, seizoen 2021 – 2022? Volg het via Sporttribune.nl: de online sporttribune die altijd open en actueel is!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie