Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Feyenoord moet het karwei in Rotterdam afmaken

Conference League: Feyenoord moet het karwei in Rotterdam afmaken

Op de Sporttribune vandaag aandacht voor de Conference League: Feyenoord gaat daarin proberen om donderdagavond via FC Drita de volgende ronde te bereiken. Vorige week werd het in Kosovo 0-0. Alles ligt dus nog open. Wat wordt de uitslag van deze return die in de Rotterdamse Kuip wordt afgewerkt?

Conference League: Feyenoord op jacht naar ticket groepsfase

Na een teleurstellend seizoen moest Feyenoord zich via de play-offs plaatsen voor Europees voetbal. Onder leiding van een afscheid nemende Dick Advocaat werd dat doel ternauwernood bereikt. Het is nu zaak om die prestatie te verzilveren en de groepsfase van de Europa Conference League te halen.

Feyenoord zal hiervoor allereerst moeten afrekenen met FC Drita. Als dat lukt dan wachten er nog een voorronden alvorens Feyenoord plaats kan nemen in de groepsfase. Daarin wacht FC Luzern. Deze club won vorig seizoen de Zwitserse beker en eindigde als vijfde in de competitie. Bij de club staat Jordy Wehrmann onder contract. De Nederlander maakte deze zomer definitief de overstap van Feyenoord naar FC Luzern.

Conference League: Feyenoord kanshebber?

Gezien de meest recente resultaten is Feyenoord geen kanshebber om hoge ogen te gooien in de Europa Conference League. De resultaten voorafgaand aan deze return zijn niet hoopgevend. Als het de Rotterdammers toch lukt om zich te plaatsen, dan behoort het ook niet tot de favorieten voor eindwinst. Maar zoals elk seizoen het geval is, zijn er altijd verrassingen. Wellicht dat Feyenoord zich gedurende dit nieuwe seizoen alsnog tot de favorieten kan scharen. Arne Slot wist met AZ vorig seizoen bijvoorbeeld nog het Italiaanse Napoli af te troeven en verbaasde daarmee ook vriend en vijand.

Arne Slot: “Te weinig creatieve spelers om ploegen als FC Drita van de mat te spelen”

Bij Feyenoord coach Arne Slot is er totaal geen sprake van onderschatting van de ploeg uit Kosovo. Sterker nog: het verwacht dat Feyenoord echt tot het gaatje moet gaan om deze voorronde te overleven: “Als wij tegen zo’n laag blok spelen als die van FC Drita, dan hebben we veel te weinig creativiteit om tot kansen te komen. Spelers die in de kleine ruimte weg kunnen draaien bij de tegenstander, een steekpass zien die anderen niet zien. Daar hebben wij vrij weinig spelers van. In de afgelopen oefenwedstrijden zag je dat wij vooral tot kansen komen door hoog druk te zetten. Deze tegenstander schoot de bal elke keer lang, dan moet je weer elf spelers voorbij. Dan hebben wij in de huidige bezetting vrij veel moeite om tot kansen te komen”, zo blikt hij vooruit naar de confrontatie van donderdag.

Tijdstip Conference League: Feyenoord – FC Drita

De voorronde wedstrijd in de Europa Conference League: Feyenoord – FC Drita wordt donderdag 29 juli gespeeld in De Kuip. Het duel begint om 20:00 uur. Is er na de reguliere speeltijd nog geen verschil gemaakt, dan wordt er verlengd. Er moet dus een winnaar komen in Rotterdam – Zuid. Wie gaat er uiteindelijk aan het langste eind trekken in dit cruciale duel voor de Rotterdamse club uit de Nederlandse Eredivisie?

Volg al het voetbalnieuws over de Conference League en Feyenoord vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie