Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Feyenoord, Vitesse en AZ op jacht nog Europese overwintering

Conference League: Feyenoord, Vitesse en AZ op jacht nog Europese overwintering

Donderdag 4 november wordt de vierde speelronde in de Europe Conference League afgewerkt. Feyenoord, Vitesse en AZ gaan daarin op jacht naar een ticket voor de knock-outfase van dit toernooi. Bij winst op respectievelijk Union Berlin, Tottenham Hotspur en CFR Cluj komt dat doel wel heel dichtbij. Sporttribune blikt vooruit op de Conference League duels van de Nederlandse clubs. 

Statistieken Feyenoord, Vitesse en AZ

Feyenoord wist in haar eerste drie groepsduels twee keer te winnen en eenmaal gelijk te spelen. De puntendeling vond plaats in het openingsduel tegen Maccabi Haifa: 0-0. Daarna werd er gewonnen van Slaiva Praag: 2-1 en in Rotterdam werd ook Union Berlin verslagen: 3-1. Feyenoord staat hierdoor eerste in Groep E. Union Berlin is vierde en laatste in de groep.

Vitesse staat tweede in Groep G. De Arnhemmers behaalde tot nu toe zes punten en houden Tottenham Hotspur en Mura daarmee achter zich. Verrassende koploper in de poule is het Franse Stade Rennes. Zij hebben zeven punten gehaald in de eerste drie groepswedstrijden van de Conference League.

AZ gaat in Groep D aan de leiding. De Alkmaarders verloren nog geen enkel duel in deze groepsfase. Tweemaal was er winst voor AZ en tegen FC Randers speelde het met 2-2 gelijk.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord wist in de wedstrijd die het na de vorige Conference League wedstrijd speelde twee keer tot winst te komen. Beide keren kostte het de ploeg uit de Havenstad wel veel moeite. SC Cambuur werd met 2-3 verslagen en in de Rotterdamse derby tegen Sparta wist het met 0-1 te winnen.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse speelde na de sensationele 1-0 zege op Tottenham twee competitieduels. In de streekderby tegen Go Ahead Eagles werd een nederlaag geleden: 1-2, maar in het uitduel bij SC Heerenveen herpakte de ploeg zich. Vitesse won met 1-2.

Huidige vorm AZ

Bij AZ zijn ze nog altijd zoekende. Na een moeizame seizoenstart kwam er opleving, maar AZ worstelt de laatste weken weer met zichzelf. Afgelopen weekeinde kwam de ploeg met 0-2 achter in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Op wilskracht wist de ploeg de zege alsnog binnen te slepen, maar gemakkelijk ging dat allerminst: 3-2.

Trainer van Feyenoord, Vitesse en AZ

Wat verwachten de trainer van drie Eredivisieploegen van de aanstaande duels in de Conference League. We laten achtereenvolgens Arne Slot (Feyenoord), Thomas Letsch (Vitesse) en Pascal Jansen (AZ) aan het woord.

Arne Slot: “Waarschijnlijk geen vermakelijk duel”

“Het is heel moeilijk om als tegenstander kansen tegen de 1. FC Union Berlin te creëren en daarnaast creëren ze zelf ook niet heel veel kansen. Dus ik weet niet wie onze wedstrijd gaat uitzenden, maar voor de neutrale toeschouwer is de wedstrijd tegen Union waarschijnlijk niet vermakelijk.”

Thomas Letsch: “Tottenham Hotspur neemt Vitesse zeer serieus”

“Eerlijk gezegd denk ik dat ze met ongeveer hetzelfde elftal als in Arnhem zullen verschijnen tegen ons. Maar namen als Harry Kane en Heung-Min Son zullen zeker in de selectie zitten waardoor ze de kans hebben om ze in te brengen. Ik zou blij zijn als deze spelers op het veld komen. Dat zou namelijk een duidelijk signaal naar Vitesse zijn dat ze ons meer dan serieus nemen. En dat verdienen we als Vitesse zijnde ook.”

Pascal Jansen: “AZ is niet in positie om arrogant te doen”

“Ik eis scherpte bij mijn spelers. CFR Cluj is geen hoogvlieger, maar AZ is niet in de positie om arrogant te doen. We zullen alles moeten geven voor een goed resultaat. Als je denkt dat je dit op halve kracht wel even wint, dan noem ik dat gokken: casinogedrag. En daar hou ik niet van.”

Wanneer spelen Feyenoord, Vitesse en AZ

De Europese Conference League duels van de Nederlandse clubs vinden allemaal op donderdag 4 november plaats. AZ begint al om 18:45 uur, Feyenoord en Vitesse volgen om 21:00 uur. Volg al het nieuws rondom de Europe Conference League, Feyenoord, Vitesse en AZ vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie