Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Vitesse Arnhem op jacht naar winst bij FC Dundalk

Conference League: Vitesse Arnhem op jacht naar winst bij FC Dundalk

Voor Vitesse Arnhem wordt het donderdag erop of eronder. De ploeg van trainer Thomas Letsch verzuimde vorige week afstand te nemen in thuiswedstrijd tegen Dundalk en moet nu in Ierland op zoek naar een overwinning om door te stoten naar de volgende voorronde van de Europa Conference League. Letsch verwacht dat zijn ploeg dat varkentje wel gaat wassen: “De groep is er absoluut klaar voor.”

Thomas Letsch: “Vitesse Arnhem net op tijd op niveau”

De oefenmeester van de Arnhemmers weet dat er vorige week steken zijn laten vallen en dat ook de wedstrijden daarvoor niet al te best waren, toch denk hij dat Vitesse donderdag ‘eindelijk’ haar ware gezicht zal laten zien: “Het was een voorbereiding met schommelende resultaten en veel wisselingen, maar we hebben in het laatste duel laten zien dat we op tijd op niveau zijn gekomen.”

“FC Dundalk is typisch Iers”

Over de tegenstander zegt hij: “Dundalk is een typisch Ierse ploeg, die fysiek en defensief sterk is. Het is een sterke tegenstander met genoeg individuele kwaliteiten, maar we zien het duel met vertrouwen tegemoet.”

Hoe staan beide elftallen ervoor?

In deze voorbeschouwing kijken we ook even naar de huidige vorm van beide elftallen. Hoe hebben ze in de afgelopen weken gepresteerd? Is er op basis daarvan een favoriet aan te wijzen of ligt het echt nog helemaal open?

Vitesse Arnhem: wisselvallig

De analyse van Vitesse werd eigenlijk al door Letsch gedaan. Vitesse Arnhem speelt wisselvallig. Het begon de voorbereiding al op 30 juni toen er met 1-3 werd verloren van AEK Athene. Daarna speelde de Gelderse formatie tegen Lokomotiv  Zagreb. Ook daarvan werd met 1-3 verloren.

Het dieptepunt werd bereikt tegen FC Nordsjaelland. Vitesse verloor dat oefenduel met maar liefst 0-5 en dat bleek een echte wake-up call voor staf en spelers. Een week later werd de eerste overwinning geboekt. OFI Kreta was het slachtoffer: 2-1.

Het bleek echter een korte opleving. Vitesse verloor met 3-2 van Schalke ’04, speelde met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles en verloor daarna van het Belgische Lommel: 0-1. De overwinning op VfL Bochum gaf dan weer wat vertrouwen, maar die 1-2 zege werd dus gevolgd door de 2-2 tegen Dundalk.

Dundalk FC: zeer matig

Geluk bij ongeluk voor Vitesse Arnhem is dat tegenstander Dundalk ook zeer matig presteert. In de laatste vijf wedstrijden wist de ploeg slechts één wedstrijd te winnen. De 1-2 zege op het uit Estland afkomstige Levadia bezorgde Dundalk het ticket voor de duels tegen Vitesse. Maar in de Ierse competitie en beker presteert te ploeg nog altijd matig. Afgelopen weekend liep St. Patrick over de equipe heen alsof het niets was. Dundalk kreeg in eigen stadion met 1-4 aan de broek.

Wanneer is Dundalk FC – Vitesse Arnhem?

De Europa Conference League wedstrijd Dundalk FC – Vitesse Arnhem staat op de agenda voor donderdag 12 augustus en begint om 21:00 uur. Er wordt gespeeld in het Tallaght Stadium, dat in Dublin ligt. Het duel staat onder leiding van de Luxemburgse scheidsrechter Durieux.

Volg al het voetbalnieuws rondom Vitesse, Thomas Letsch en de Europa Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online voetbal portaal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie