Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Volop spanning bij Vitesse – RSC Anderlecht

Conference League: Volop spanning bij Vitesse – RSC Anderlecht

Waar het voor Feyenoord reeds een gelopen race lijkt, is er voor Vitesse nog flink wat werk aan de winkel. De Arnhemmers hebben geen slechte uitgangspositie na de 3-3 in Brussel, maar ze moeten winnen om de groepsfase van de Europa Conference League te bereiken. Slaagt het team van coach Thomas Letsch daar donderdagavond in? Sporttribune.nl blikt vooruit op Vitesse – RSC Anderlecht!

Statistieken Vitesse – RSC Anderlecht

Kijkend naar de voorgaande duels zien we dat Anderlecht in de afgelopen vijf duels vier keer de volle buit wist te pakken. Alleen de wedstrijd van vorige week tegen Vitesse werd niet gewonnen: 3-3.

Voor de Arnhemmers geldt dat er in de voorgaande vijf wedstrijden maar moeizaam gewonnen werd. Tegen PEC Zwolle werd het 1-0 en ook op bezoek bij Dundalk werd er met één goal verschil gewonnen: 2-1. Afgelopen weekeinde werd in de Eredivisie thuis met 0-3 verloren van Willem II en dat belooft weinig goeds voor de return tegen het Belgische Anderlecht.

Head 2 Head Vitesse – RSC Anderlecht

Eén statistiek hebben we nog niet behandeld: de head 2 head statistiek. Vitesse en RSC Anderlecht speelden tot nu toe drie keer tegen elkaar. Vitesse won één keer en ook Anderlecht wist eenmaal tot winst te komen. De derde ontmoeting was de heenwedstrijd van vorige week. Die eindigde zoals bekend in een gelijkspel (3-3).

Thomas Letsch: “Mooie kans voor ons om naar poulefase te gaan”

“Het mooie aan Europees voetbal is dat elke week totaal anders is. Maar het belangrijkste: er ligt hier een mooie kans voor ons. We willen doorgaan naar de poulefase en weten dat Anderlecht een grote club is, maar het gaat niet om het verleden. Het gaat om het nu.”

“RSC Anderlecht is een team met ook veel individuele kwaliteiten”

“Anderlecht heeft aan het einde van het vorige seizoen een hoog niveau gehaald en zijn nu ook aardig gestart. Ze hebben veel individuele kwaliteiten, maar opereren ook als een team. Hun trainer Vincent Kompany was een grote speler en is als trainer geïnspireerd door Pep Guardiola. We hebben veel wedstrijden van Anderlecht bekeken om ons voor te bereiden. We gaan voor een goed resultaat, zodat we – hopelijk in een vol stadion – de groepsfase kunnen bereiken.”

Blessures en schorsingen Vitesse

Bij Vitesse hoef je niet te zoeken naar Jacob Rasmussen, Daan Reiziger, Danilho Doekhi en Million Manhoef. Zij ontbreken alle vier door blessures. Er zijn geen geschorste spelers bij Vitesse Arnhem.

Blessures en schorsingen RSC Anderlecht

De bezoekers uit België hebben geen enkele speler in de lappenmand en hebben ook niemand die nog een schorsing moet uitzitten. Anderlecht heeft daarin dus wel een duidelijk voordeel ten opzichte van Vitesse, dat een kwartet spelers mist in deze return.

Wanneer is Vitesse – RSC Anderlecht?

De return in de play-offs van de Europa Conference League tussen Vitesse en RSC Anderlecht is op donderdag 26 augustus en begint om 19:00 uur in stadion Gelredome te Arnhem. Volg de verrichtingen van Vitesse, RSC Anderlecht en al het voetbalnieuws rondom de Conference League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie