Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Coppa Italia finale 2023: Inter Milaan – Fiorentina

Coppa Italia finale 2023: Inter Milaan – Fiorentina

De Italiaanse bekerfinale gaat dit jaar tussen Inter Milaan en Fiorentina. Beide clubs maken een prima seizoen door, maar konden in de Serie A niet meedoen om het kampioenschap. De beker is dan de mooiste troostprijs die er in Italië te behalen valt. Inter speelt daarnaast ook nog de Champions League finale en Fiorentina de Conference League eindstrijd. Pakt er iemand de dubbel? Sporttribune blikt vooruit op de Coppa Italia finale 2023!

Statistieken Coppa Italia 2023

De Coppa Italia 2023 begon op 5 augustus 2022 met de eerste bekerronde. Hierin hoefde beide finalisten nog niet in actie te komen Fiorentina en Inter stroomden pas in de kwartfinales in. De club uit Florence versloeg daarin Torino met 2-1. En Inter was daarin met 1-0 te sterk voor Atalanta Bergamo.

In de halve eindstrijd won Fioretina over twee wedstrijden van Cremonese, terwijl Inter verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Juventus. De formatie waar de Nederlanders Dumfries en De Vrij voor spelen, won met 1-0 nadat het uitduel in Turijn in 1-1 was geëindigd.

Vincenzo Italiano (trainer Fiorentina): “Inter is op papier sterker dan ons”

Fiorentina trainer Vincenzo Italiano wil dolgraag de underdog positie innemen om zodoende de druk bij zijn spelers wat weg te halen. Trainer Italiano weet ook dat de finale van de Conference League er nog aan zit te komen. “We hebben nu twee finales te spelen samen met de Coppa Italia. Het is een fantastisch. Als ik moest kiezen tussen de Coppa Italia finale of de Conference League, had ik voor de Europese gekozen. Gelukkig kregen we beide. Op papier zijn de tegenstanders sterker dan wij.

“Inter heeft hele sterke punten”

Voordeel voor Fiorentina is dat ze in de Serie A al twee keer tegen Inter hebben gespeeld en dus ervaring hebben met de speelstijl van de Milansese formatie. “We weten wat voor team Inter is. We zullen het opnemen tegen een team met een aantal zeer sterke punten. We gaan naar Rome om hetzelfde voetbal te spelen dat ervoor gezorgd heeft dat we in deze finale staan”, aldus Italiano die op de training van maandag zag hoe erg deze finale leeft bij de supporters van ACF Fiorentina.

Simone Inzaghi (trainer Inter Milan): “Fiorentina is een heel goed georganiseerde ploeg”

“We hebben in de Serie A niet goed gepresteerd, maar we moeten ons nu focussen op Fiorentina. Het is leuk om finales te halen, maar het is nog beter om het ook te winnen. We zullen tijdens de Coppa finale de datum van 10 juni als de Champions League finale wordt gespeeld even uit ons hoofd moeten zetten. Fiorentina is een ploeg die heel goed georganiseerd is. Ik heb het geluk tal van topspelers te hebben die altijd het beste uit zichzelf willen halen en prijzen willen winnen, waardoor het vertrouwen richting deze Coppa finale heel groot is bij mij.”

“Het wordt een zware wedstrijd in Rome”

Beide Italiaanse ploegen strijden eindwinst in Europa, met respectievelijk de eindstrijd in de UEFA Champions League (Inter) en de UEFA Europe Conference League (Fiorentina). Een druk schema waarin trainer Allegri geen kans wil laten schieten. Inzaghi: “Fiorentina is beresterk momenteel. Als je op dit soort momenten tegenover dit soort teams staat, vraagt dat heel veel van een team. Het wordt sowieso een zware wedstrijd voor ons in Rome.”

Wanneer is de Coppa Italia finale 2023?

De Italiaanse halve bekerfinale Inter Milaan – Juventus wordt gespeeld op woensdag 26 april. Het duel in Estadio Giuseppe Meazza te Milaan begint om klokslag 21:00 uur. Wie pakt deze prijs in het Italiaanse voetbal en gaat daardoor met extra veel zelfvertrouwen toewerken naar haar Europese finale?

Volg het Italiaanse voetbal, de Coppa Italia, Fiorentina en Inter Milaan vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest op de topwedstrijden in het binnen- en buitenlandse voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie