Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Costa Rica – Duitsland

WK Qatar 2022: Costa Rica – Duitsland

Het WK voetbal is bijna toe aan de knock-outfase, maar eerst volgen er nog een paar mooie groepsduels. En die gaan ook allemaal ergens om. Zo moeten de Duitsers nog volle bak om de achtste finales te bereiken. Winst op Costa Rica volstaat, maar na de nederlaag tegen Japan is dat geen zekerheid meer. Sporttribune blikt vooruit op Costa Rica – Duitsland.

Statistieken Costa Rica – Duitsland

Dat dit duel pas de tweede confrontatie ooit is tussen beide landen zal weinigen verbazen. In 2006 waren Die Mannschaft en de Costa Ricanen ook al aan elkaar gekoppeld. Duitsland won in dat jaar de groepswedstrijd tegen de Zuid-Amerikaanse voetballers met 4-2.

Doelpuntenmakers namens de Duitsers waren Klose (2x), Frings en Lahm. Wanchope deed met twee doelpunten wat terug namens Costa Rica, dat desondanks dus wel verloor. Duitsland zou in dat jaar zonder puntverlies de knockout-fase halen en voor Costa Rica was de groepsfase van het WK 2006 het eindstation.

Duitsland niet in vorm

Als er een moment is waarop Costa Rica de Duitse Mannschaft pijn zou kunnen doen, dan is dat nu wel. De formatie van bondscoach Hans Dieter Flick is bepaald niet in vorm. In de tien wedstrijden voorafgaand aan dit WK werd er maar twee keer gewonnen. En dat was tegen Israël en Armenië.

Op dit WK was Japan in de eerste groepswedstrijd met 1-2 te sterk voor onze oosterburen. De wedstrijd tegen Spanje werd er daarom één van immens groot belang. Dankzij de 1-1 en de overwinning van Costa Rica op Japan leeft Duitsland nog, maar er moet absoluut gewonnen worden in dit laatste groepsduel anders is het WK voetbal na drie wedstrijden al voorbij voor Die Mannschaft.

Nieuwe generatie Duitse sterren

Dat Duitsland steevast in de finale van een groot toernooi stond, is alweer een tijdje geleden. De formatie is volgens vele dan ook te lang doorgegaan met de oudere spelers uit die gouden generatie van Die Mannschaft. Nieuwe sterren als Leroy Sané en Jamal Musaila stonden op, maar ook oudgediende als Manuel Neuer en Thomas Muller bleven international. Dit zou volgens Flick zorgen voor een mooie mix.

Inmiddels behoort Duitsland tot de landen met de meeste WK caps in de selectie. Al komt dat vooral door de paar oude rotten (met respect) in het team. Mannen als Lukas Klostermann en Joshua Kimmich nemen langzaam maar zeker het roer over en halen de gemiddelde leeftijd flink omlaag.

Wanneer is Costa Rica – Duitsland

De WK Qatar 2022 groepswedstrijd Costa Rica – Duitsland wordt gespeeld op donderdag 1 december. Het duel begint om 20:00 uur in het Al Bayt Stadium in de stad Al Khor.

Voorafgaand aan dit duel is Spanje koploper in Poule E. Zij verzamelden vier punten in de eerste twee groepswedstrijden. Japan is tweede met drie punten, behaald tegen de Duitsers. Costa Rica is derde dankzij de overwinning op Japan en Duitsland sluit (nu nog) de rij met slechts 1 punt uit twee WK wedstrijden. Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie