Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finales Coupe de France 2021

Halve finales Coupe de France 2021

Deze week worden in Frankrijk de halve finales in de Coupe de France gespeeld. Op woensdag 12 mei speelt Paris Saint Germain een uitwedstrijd bij Montpellier. Een dag later maken GFA 74 en AS Monaco uit wie de tweede finalist wordt van de Coupe de France 2021. Hoe brengt Paris Saint Germain het er vanaf en gaat GFA74 nogmaals verrassen in dit Franse bekertoernooi?

Eerste halve finale Coupe de France: Montpellier – Paris Saint Germain

Montpellier HSC had een relatief makkelijke route naar deze halve eindstrijd. Het haalde de laatste vier door overwinningen op Chateaubriant, Ales en Canet Roussillon. Maar dankzij deze drie overwinningen mag het nu wel mooi uitkomen tegen PSG. Bij winst plaatst Montpellier zich zelfs voor de finale.

Heel realistisch is dat niet, want Paris Saint Germain heeft veel kwaliteit in de ploeg. PSG laat de afgelopen echter wel veel steken vallen. Zo speelde het afgelopen weekend in de Ligue 1 met 1-1 gelijk tegen Stade Rennes en vorige week verloor het (kansloos) in de halve finale van Champions League bij Manchester City: 2-0.

Titelverdediger

Paris Saint Germain is de titelverdediger in de Coupe de France. Afgelopen seizoen won het de finale van dit bekertoernooi door Saint Etienne met 1-0 te verslaan. Een doelpunt van Neymar in de 14e minuut bleek voldoende om de prijs op te eisen.

Tweede halve finale Coupe de France: GFA74 – AS Monaco

De tweede halve finale gaat tussen GFA74, een club uit de Auvergne-Rhône-Alpes die in Championnat National 2 speelt, en AS Monaco. Uiteraard is Ligue 1 club Monaco favoriet in dit duel. AS Monaco staat keurig derde in de competitie en maakt zelfs nog kans op de titel in de competitie. De ploeg waar trainer Niko Kovac de scepter zwaait maakt daarnaast dus ook nog kans op de beker en wellicht de dubbel. Het moet dan wel eerst in de finale zien te komen en daar waarschijnlijk afrekenen met PSG, die ook nog kans maakt op de dubbel.

Geen Coupe de Ligue

Het worden dus spannende dagen en weken voor de Franse clubs die nog strijden om een prijs. OSC Lille, de ploeg van Sven Botman, staat in pole position voor de landstitel. PSG en AS Monaco zijn de grootste kanshebbers om de Coupe de France te winnen en omdat er dit seizoen geen Coupe de Ligue is gehouden in Frankrijk zijn daarna alle prijzen verdeeld.

Speeldata

Montpellier – Paris Saint Germain is op woensdag 12 mei en begint om 21:00 uur. De tweede halve finale in de Coupe France tussen GFA74 en AS Monaco zal worden gespeeld op donderdag 13 mei. Dat duel begint om 21:15 uur. De finale staat gepland voor woensdag 19 mei in Stade de France te Parijs.

Volg al het Franse voetbalnieuws en de ontwikkelingen in de Coupe de France via Sporttribune: jouw sportkanaal om het nieuws vanaf de eerste rij te volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie