Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB beker: De Graafschap – Ajax

KNVB beker: De Graafschap – Ajax

Ajax treedt in de kwartfinale van het TOTO KNVB bekertoernooi aan tegen De Graafschap. Op de Vijverberg in Doetinchem zal één ploeg zich scharen onder de laatste vier van dit bekerseizoen. Kan Ajax de goede lijn onder de nieuwe trainer John Heitinga ook kunnen doortrekken in het bekertoernooi of gaan de Superboeren stunten? Sporttribune blikt vooruit op De Graafschap – Ajax Amsterdam.

Statistieken De Graafschap – Ajax

Omdat Ajax in de Eredivisie speelt en De Graafschap momenteel in de Keukenkampioen Divisie actief is kwamen beide clubs dit seizoen nog niet tegen elkaar in actie. De laatste keer dat beide elftallen samen op het veld stonden was op 15 mei 2019. Ajax won dat duel, dat ook op de Vijverberg plaatsvond, simpel en ging met een 1-4 overwinning terug naar de hoofdstad van Nederland.

Afgelopen weekeinde pakte De Graafschap in de uitwedstrijd van FC Eindhoven drie punten door met 0-4 te winnen. Ajax wist ook drie punten aan het totaal toe te voegen door uit bij Vitesse met 1-2 te zegevieren.

Richard Roelofsen: “Ajax is een bonuswedstrijd”

De Graafschap trainer Adrie Poldervaart kan vanwege ziekte donderdag niet op de bank zitten. De Superboeren worden daarom gecoacht door assistent-trainer Richard Roelofsen: “Ik ben blij dat we als De Graafschap zo ver gekomen zijn in de beker., dat is echt bijzonder. Je loot natuurlijk het liefste een thuiswedstrijd en hoewel we graag nog verder komen in dit toernooi is het natuurlijk wel prachtig dat dat tegen een topclub is. Daar verdient de club ook het meeste aan en dat is voor ons ook niet onbelangrijk. Ajax is echt een bonuswedstrijd, het is geweldig om te zien hoe die wedstrijd hier leeft.”

John Heitinga: “Ingeslagen lijn doortrekken in het bekertoernooi”

Ajax heeft de slechte periode voor het ontslag van Alfred Schreuder achter zich gelaten, maar overtuigend zijn de Amsterdammers nog allerminst. In de Europa League werd dat pijnlijk duidelijk, maar ook tegen Vitesse. Toch wist Ajax dat duel wél te winnen en dat stemt trainer John Heitinga hoopvol: “’De lijn die we zijn ingeslagen moeten we doortrekken in het bekertoernooi. Als oud-speler weet je ook dat de wedstrijd van zondag en zeker die van vorige week donderdag tegen Union nog in de beentjes zit. Daarom is het belangrijk dat we ook deze wedstrijd tegen De Graafschap over de streep gaan trekken.”

Stap in goede richting

Dat het een bekerduel is en geen competitie of Europese wedstrijd maakt volgens Heitinga niet uit: “Uiteindelijk is elke overwinning een stap in de goede richting. Hopelijk lukt het ons komende donderdag om de wedstrijd eerder naar ons toe te trekken, zodat de focus snel weer op de competitiewedstrijd tegen NEC Nijmegen kan.”

Wanneer is De Graafschap – Ajax

De bekerwedstrijd De Graafschap – Ajax is op donderdag 2 maart en wordt gespeeld in stadion De Vijverberg te Doetinchem. Beide ploegen zullen in de Achterhoek om exact 21:00 uur aftrappen.

Wie haalt de halve eindstrijd in het Nederlandse bekertoernooi? De Superboeren uit Doetinchem of Ajax uit Amsterdam? Volg het allemaal van dichtbij via je eigen virtuele stadionstoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie