Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

De Klassieker: Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

De Klassieker: Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

In de Eredivisie zijn alle ogen dit weekeinde gericht op de Rotterdamse Kuip. Daar wordt op zondag 19 december de Klassieker Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam gespeeld. Een wedstrijd die altijd voor extra lading zorgt bij de spelers van de twee clubs. Zelfs nu er geen fans aanwezig zullen zijn is de spanning vooraf te snijden. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – Ajax!

Statistieken Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

De laatste keer dat Feyenoord gastheer was van de Klassieker kreeg het de deksel op de neus van Ajax. De Amsterdammers zegevierden op 9 mei 2021 met 0-3.  Twee van de drie goals kwamen van de voet van een Feyenoorder (Senesi 0-1, Haps 0-2). De derde Ajax treffer kwam op naam van Ajacied Kudus.

Het was al de tweede keer op rij dat Ajax met 0-3 won in Rotterdam. In 2019 ging Feyenoord ook al met die cijfers onderuit in de eigen Kuip tijdens het KNVB bekerduel tegen de Amsterdammers.

Favoriet bij Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

Ajax is favoriet bij deze Klassieker. Als wij van Sporttribune puur scorebordjournalistiek toepassen dan is dat vreemd. Feyenoord heeft in de competitie namelijk evenveel punten dan de bezoekers uit Amsterdam. Bovendien speelt Feyenoord thuis en heeft het met Bryan Linssen en Guus Til twee topschutters in huis. Ajax stelt daar Sebastian Haller tegenover. Linssen en Haller maakten dit seizoen al tien competitietreffers. Til tot nu toe negen.

De favorietenrol van Ajax is echter wel goed te verklaren. In de UEFA Champions League maakte de ploeg indruk door alle wedstrijden te winnen. Dat machtsvertoon op het hoogste internationale podium staat in schril contract met het optreden van Feyenoord in de KNVB beker. Daarin werd het al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. Afgelopen woensdag was FC Twente na verlenging met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Arne Slot: “Ajax is een hele stevige tegenstander”

“Het is niet zo dat we op basis van ons spel met knikkende knieën naar zondag toegaan”, vertelt Slot in zijn voorbeschouwing op de Klassieker van zondag. “We weten ook dat we met Ajax een hele stevige tegenstander zullen treffen. We zijn heel benieuwd hoe we ons daar tegen gaan wapenen.”

Geen zorgen

Slot vertelde ook dat hij zich geen zorgen maakt over zijn elftal na de uitputtende bekerstrijd tegen FC Twente: “Als ik zie hoe fit mijn spelers zijn en hoe ze tot de allerlaatste seconde tot kansen komen, maak ik me op zich geen zorgen. Ja, zondag, Ajax, ik kijk er naar uit. Tégen Ajax spelen geeft ook veel energie. Je kunt erop wachten dat we veel moeten lopen, dus zullen we wel echt fit moeten zijn.”

Erik ten Hag:  “Wel verwacht dat Feyenoord ons kon bijbenen”

“Ik had wel verwacht dat Feyenoord ons kon bijbenen zoals ze dat tot nu toe doen. Dat lukte ze vorig jaar ook al. Ik vind dat de technisch directeur van Feyenoord een heel goede selectie heeft samengesteld en een goede trainer voor de groep gezet. Dan krijg je dit soort resultaten en krijgen we echt een zware dobber aan dit Feyenoord.”

Uitschakeling beker

Feyenoord werd woensdag na een slijtageslag uitgeschakeld in de beker. Een voordeel voor Ajax? Ten Hag: “Dat doet altijd pijn. Maar ze hebben ook met wat andere spelers gespeeld (Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers, red.), dus ze zullen er rekening mee hebben gehouden.”

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

De competitiekraker Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam is op zondag 19 december 2021 en begint om 14:30 uur. Het traditionele tijdstip voor zondagmiddagwedstrijden. PSV kan de grote winnaar worden van deze wedstrijd. Als beide ploegen elkaar in een wurggreep houden en gelijkspelen, dan kan PSV haar koppositie in de Eredivisie verstevigen door zelf bij RKC Waalwijk drie punten te pakken.

Volg de Klassieker in Rotterdam, Feyenoord, Ajax, alle andere Eredivisiewedstrijden en voetbalnieuws uit binnen- en buitenland vanaf de eerste rij via je online stoeltje op de Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie