Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: FC Den Bosch – Ajax Amsterdam

TOTO KNVB beker: FC Den Bosch – Ajax Amsterdam

In de TOTO KNVB beker is het woensdagavond tijd voor FC Den Bosch – Ajax Amsterdam. Wie bekert er door? Ajax trainer Alfred Schreuder zal met gekruiste vingers op de bank plaatsnemen, want hij moet absoluut winnen om bij de Amsterdammers in het zadel te blijven. Sporttribune blikt vooruit op Den Bosch – Ajax!

Statistieken FC Den Bosch – Ajax Amsterdam

Beide clubs spelen niet vaak tegen elkaar, omdat Den Bosch over het algemeen op het tweede niveau van Nederland uitkomt en Ajax natuurlijk een vaste klant in de Eredivisie is. De laatste keer dat er nog een onderling duel plaatsvond, is dan ook al een beste tijd geleden.

Op 20 februari 2005 kwam FC Den Bosch naar Amsterdam. Het zou met lege handen naar Brabant terugkeren, want Ajax wist die wedstrijd met 2-0 naar zich toe te trekken. En dat viel dan nog enigszins mee, want eerder dat seizoen hadden de Amsterdammers in Den Bosch met 0-5 gewonnen.

Nachtmerrie voor FC Den Bosch

De loting van het KNVB bekertoernooi is uitgedraaid op een zware dobber voor FC Den Bosch. Trainer Jack de Gier heeft dan ook allesbehalve zin in woensdag. Zeker nadat er afgelopen weekeinde met 1-4 werd verloren van Jong FC Utrecht. “Een nachtmerrie. Nee, aan Ajax moet ik nu niet denken. Ik hoop dat ik vannacht kan slapen. Ik neem maar een paar baco’tjes, denk ik, want dat heb ik wel even nodig om hiervan bij te komen.”

Dieptepunt

Om vervolgens af te sluiten met de weinig opbeurende woorden: “Dit was echt een dieptepunt. Op zoek naar positieve aspecten uit deze wedstrijd hoef ik niet, want die waren er niet.”

Ook donkere wolken boven Amsterdam: “Alles gegeven, dat is het belangrijkste”

De Gier is niet de enige coach met kopzorgen. Waar ze in Den Bosch spreken van een nachtmerrie lijkt de loopbaan van Alfred Schreuder als trainer van Ajax als een nachtkaars uit te gaan. Het 1-1 gelijkspel tegen NEC bij de hervatting van de Eredivisie zorgt ervoor dat er nog meer druk ligt op dit bekerduel uit bij Den Bosch.

Schreuder: “Uiteindelijk hebben we alles gegeven, dat is het belangrijkste. Het resultaat is zeker niet goed, we moeten van NEC gewoon winnen. Zeker als je ziet hoeveel kansen en mogelijkheden we kregen”, zei de trainer zondag.

“Blijven leveren, dan komen de resultaten vanzelf”

Om vervolgens vooruit te blikken op komende woensdag: “De manier waarop we speelden en op het veld stonden, daar kijk je als trainer naar. Dat neem je mee naar dit bekerduel tegen FC Den Bosch en dat is wel een verschil met de laatste weken voor de winterstop. Als we dit blijven leveren, dan komen de resultaten vanzelf.”

Wanneer is FC Den Bosch – Ajax Amsterdam

Het bekerduel FC Den Bosch – Ajax uit de TOTO KNVB zestiende finale wordt op woensdag 11 januari 2023 gespeeld. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Kan Ajax zich via de beker weer in vorm spelen of wordt de crisis nog groter in Amsterdam? Volg de TOTO KNVB beker, FC Den Bosch en natuurlijk AFC Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie