Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Deze grote spelers zul je niet zien op Qatar WK 2022

Deze grote spelers zul je niet zien op Qatar WK 2022

Iedere vier jaar is het tijd weer tijd voor het wereldwijde feest tijdens het WK voetbal. En ja, dit jaar iets anders. Zo wordt deze editie FIFA World Cup 2022 in Qatar gehouden en is door het ongunstige klimaat zomaars gekozen voor een eenmalige wintereditie van het wereldkampioenschap voetbal. Ieder land probeert altijd hard te vechten om zich te plaatsen voor het toernooi der toernooien. Echter is het het toernooi alleen voor de beste landen weggelegd en vallen veel landen – waaronder grote namen van spelers – af en doen niet mee met het WK.

Ook in Qatar moeten we grote namen missen

We hebben het in het verleden al vaak gezien en helaas zullen we het ook moeten meemaken in Qatar met het WK 2022. Veel van de beste spelers ter wereld zullen niet aanwezig zijn en het zal ongetwijfeld een schande zijn voor alle voetbalfans aangezien er geen andere platform groter is voor deze prachtige sport, dan het WK. Iedere speler kan zich op het WK aan de hele wereld tonen. Zo neemt de waarde van een speler bij een goede deelname in het WK dratisch toe en stijgen de miljoenen door het dak voor een potentiele transfer. En naast het missen van enkele van de grootste voetbalsterren, zullen ook grote nationale teams die traditioneel een sterke geschiedenis van deelname aan het WK hebben, ontbreken. Hier zijn enkele geweldige spelers die het volgende WK niet zullen bijwonen.

Erling Haaland (Noorwegen)

Met zijn 21 jaar is de aanvaller van Borussia Dortmund de op één na duurste speler ter wereld. Dit seizoen schitterde hij opnieuw in de Bundesliga door 22 doelpunten te maken en de op twee na beste scorer van de competitie te zijn. Velen hadden verwacht Erling Haaland in Qatar te zien, maar Noorwegen slaagde er niet in zich te kwalificeren.

Jorginho (Italië)

Een van de meest solide spelers ter wereld is de Chelsea-middenvelder. Jorginho is een echte leider in zijn Premier League-team en het Italiaanse nationale team. Maar het gaat niet alleen om deze geweldige speler. Met Italië uit het WK zullen we geen sterren als de jonge PSG-doelman Gianluigi Donnarumma, Marco Verratti en Ciro Immobile kunnen zien.

Zlatan Ibrahimovic (Zweden)

Op 40-jarige leeftijd was de legendarische Zweedse spits klaar voor Qatar na weer een prima seizoen bij AC Milan. Velen droomden ervan om de laatste Zlatan Ibrahimovic deelname aan een WK te zien.

David Alaba (Oostenrijk)

Nadat hij zich een aantal seizoenen had gevestigd als een van de pijlers in de verdediging van Bayern München, verhuisde David Alaba naar Real Madrid. Daar gaf hij in het seizoen 2021-2022 het beste van zichzelf. Het wordt dus weer een opvallende afwezigheid op het WK.

Mohammed Salah (Egypte)

Als er een naam is die velen in Qatar wilden zien, dan is het die van de Egyptische aanvaller Mohamed Salah. Hij is de beste speler geworden in Liverpool en misschien wel in de Premier League. Dit seizoen was hij topscorer met 23 goals en assists met 13. Maar de lijst gaat maar door, en andere geweldige spelers die we in Qatar 2022 niet zullen zien, zijn Jan Oblak (Slovenië), James Rodriguez (Colombia), Riyadh Mahrez (Algerije ), en Arturo Vidal (Chili), evenals Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon).

We twijfelen er echter niet aan dat er veel emoties zullen zijn in Qatar. Maar het zou een droom zijn geweest die uitkwam om al deze uitstekende spelers te zien die geen kans hadden om aanwezig te zijn.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie