Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Dit weekend kwartfinales in de Engelse FA Cup

Dit weekend kwartfinales in de Engelse FA Cup

Dit weekend worden de kwartfinales in de Engelse FA Cup afgewerkt. Met ploegen als Chelsea, Manchester City en de topper tussen Leicester City – Manchester United staat er een prachtig programma klaar voor de liefhebbers van voetbal. Wie plaatst zich voor de halve eindstrijd? Zaterdag 20 en zondag 21 maart vallen de beslissingen. 

Engelse FA Cup historie

De Engelse FA Cup is het belangrijkste bekertoernooi van Groot Brittannië. Het is ook het oudste toernooi. Daarom heeft de beker ook veel prestige en wil elke Engelse profclub deze titel graag winnen. Titelverdediger Arsenal ligt al uit het toernooi, evenals Liverpool.

Op 20 juli 1871 introduceerde Charles W. Alcock een toernooi waaraan alle clubs konden deelnemen: de FA Challenge Cup. Het comité stemde in met Alcocks plan om te werken met een knock-outsysteem.

Het eerste FA Cuptoernooi begon op 11 november 1871. De finale van de FA Cup is al jarenlang de traditionele afsluiter van het Engelse voetbalseizoen. Volgens diezelfde traditie wordt de finale op Wembley gespeeld, Vorig jaar won Arsenal die finale door met 2-1 te winnen van stadsgenoot en aartsrivaal Chelsea.

Favorieten voor eindwinst Engelse FA Cup

Na de Champions League en Europa League duels van deze week wordt er dit weekeinde in de Premier League – op een paar inhaalduels na – niet gevoetbald. De topploegen hebben echter geen vrijaf. Zij moeten aan de bak in de FA Cup. Zaterdagmiddag zijn Bournemouth en Southampton de eerste twee ploegen die gaan strijden voor een halve finale ticket.

Na dat duel komt Manchester City in actie. The Cityzens zijn op weg naar de landstitel, maar de club spaart prijzen en zal dus ook graag de FA Cup 2021 aan de erelijst toevoegen. City moet dan wel afrekenen met Everton, een taaie cupfighter.

Zondag vervolgt het FA Cup feest met opnieuw twee duels. Chelsea, de verliezend finalist van 2020, speelt zondagmiddag tegen Sheffield United in een poging bij de laatste vier te komen. Het kwartet van FA Cup duels wordt dan uiteindelijk afgesloten met de kraker tussen Leicester City en Manchester United.

Volgens de experts en bookmakers zijn: Southampton, Chelsea, Manchester City en Manchester United de grote favorieten om de halve eindstrijd te bereiken. Maar de FA Cup staat nou juist bekend om zijn verrassende uitslagen en het grillige verloop. Zondagavond weten we meer als de halve finales bekend zullen zijn.

Road to the final: met publiek?

Op 17 april zal die halve eindstrijd plaatsvinden. Vervolgens zal op 15 mei de finale plaatsvinden op Wembley. De Engelse voetbalbond hoopt dat bij die wedstrijd fans aanwezig mogen zijn. Eerder werd ook al de finale van EFL League Cup verplaatst van 28 februari naar 25 april vanwege diezelfde hoop: supporters bij de finale van de Engelse FA Cup.

Voetbalfan? Volg dan al het voetbalnieuws nationaal en internationaal via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie