Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: Dnipro – AZ Alkmaar

UEFA Conference League: Dnipro – AZ Alkmaar

AZ vertegenwoordigt dit seizoen het Nederlandse voetbal in de UEFA Conference League. Vorig seizoen waren de Nederlandse voetbalclubs met Feyenoord als finalist heel succesvol in dit nieuwe Europese toernooi. Kan AZ deze prettige kennismaking voor Nederlandse voetbalfans een vervolg geven? Sporttribune blikt vooruit op het eerste groepsduel Dnipro – AZ Alkmaar.

Statistieken Dnipro – AZ Alkmaar

Dit eerste Europese avontuur van SK Dnipro begon in de play-off van de UEFA Europa League, waarin het beide wedstrijden met een totaalscore van 5-1 verloor van het Cypriotische AEK Larnaca. Een overwinning tegen AZ zou dan ook een historische zege betekenen.

In beide voorgaande ontmoetingen stond Dnipro bij rust met 2-0 achter, mogelijk door een gebrek aan officiële wedstrijden in de aanloop naar deze play-offduels. De teller staat inmiddels op vier competitieve wedstrijden in dit kalenderjaar.

AZ heeft veel meer ervaring in Europees verband. AZ won afgelopen seizoen de groepsfase in de UECL op de weg naar een uitschakeling in de laatste-16. De Alkmaarders zijn de favoriet om opnieuw als eerste in de groep te eindigen. Afgaand op de ongeslagen start in de Eredivisie en op een doelpuntentotaal van 18 in zes Europese kwalificatieduels, lijkt de ploeg van trainer Pascal Jansen in de juiste vorm te verkeren voor een sterke start in deze poule. Afgelopen weekend won AZ in Nederlandse Eredivisie nog met 0-3 van FC Emmen.

Pascal Jansen: “Dnipro is niet één van de bekendste clubs uit Europa”

AZ Alkmaar is niet bekend met de Oekraïense ploeg. AZ-trainer Pascal Jansen moet zich dan ook flink verdiepen in de tegenstander van donderdag al had de coach liever tegen een bekendere ploeg gespeeld. “SK Dnipro is natuurlijk niet één van de meest bekendste voetbalclub namen. Van tevoren hoop je wel op tenminste een bekendere naam te loten, maar het is wat het is”, zegt trainer Jansen.

“Er alles aan doen om door te komen”

De trainer van de Alkmaarse ploeg onderschat Dnipro niet, want dat zal het doel van de trainer in de weg kunnen staan. “We gaan er in elk geval alles aan doen om door te komen. Dnipro is toch ook tot de groepsfase gekomen dus ze zullen toch wel goed zijn”, aldus trainer Jansen.

Wanneer is SK Dnipro – AZ Alkmaar

De UEFA Conference League wedstrijd Dnipro – AZ is op donderdag 8 september en begint om 21:00 uur in het Kosicka futbalova arena in Košice, net over de grens van de Oekraïne. Een oorlogsvrij gebied.

Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, Dnipro en AZ vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis niets over het Nederlandse voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie