Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Droomaffiche in Spaanse supercup: FC Barcelona – Real Madrid

Droomaffiche in Spaanse supercup: FC Barcelona – Real Madrid

De halve finale in de Spaanse supercup krijgt op woensdag 12 januari haar gedroomde halve finale met El Clásico: FC Barcelona – Real Madrid. Beide Spaanse topploegen treffen elkaar in Saudi ArabiĂ« waar de Spaanse supercup wordt afgewerkt. Zondag 16 januari is de finale en daarin neemt de winnaar van El Clásico het op tegen landskampioen Atletico Madrid of bekerwinnaar Athletic Bilbao. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Klassieker!

FC Barcelona – Real Madrid

De geschiedenis is rijk, lang, roemrucht en mooi. El Clásico telt in totaal al 245 edities! De eerste was op 13 mei 1902, de voorlopig laatste ontmoeting vond plaats op 21 april 2021.Dat duel werd gespeeld in Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. Het hielp de Catalaanse ploeg echter niet aan drie punten, want die gingen mee naar Madrid. Real won dat treffen met 1-2.

Die overwinning was al de vierde zege op rij in El Clásico. Ook in het seizoen 2020 – 2021 won Real met 2-1 van Barça toen het in Estadio Bernabeu speelde. In Barcelona zegevierde Los Blancos zelfs met 1-3. Op 1 maart 2020 werd de toen eerste van voorlopig vier opeenvolgende zeges geboekt door Real. El Clásico eindigde toen in 2-0 in het voordeel van de Madridlenen.

Favoriet bij El Clásico in Spaanse Supercup

De historische statistieken zijn het voordeel van Real Madrid. De recente cijfers spreken ook in het voordeel van de huidige koploper van La Liga Santander. Real Madrid doet het niet in alleen in de competitie veel beter, ook internationaal is het aan een sterk seizoen bezig.

Afgelopen weekeinde tankte de Koninklijke uit Madrid nog eventjes wat extra vertrouwen door Valencia met 4-1 vrij gemakkelijk opzij te zetten. Jasper Cillessen, doelman bij Valencia, zal daar niet graag aan terugdenken. Bij Barcelona zullen ze vrezen voor eenzelfde oor wassing. Zij kwamen afgelopen weekend niet verder dan 1-1 tegen Granada. Het was te danken aan Luuk de Jong dat Barça nog een puntje kan rapen, hij scoorde namelijk de enige Catalaanse goal.

Xavi Hernandez (coach FC Barcelona): “Honderd procent geven tegen Real”

“Elke wedstrijd is natuurlijk belangrijk, maar de halve finale van de Supercup tegen Real Madrid is extra speciaal. We zullen deze wedstrijd honderd procent onder ogen moeten zien. Het wordt (alweer) een belangrijke week, maar niet meer of minder dan andere wedstrijden. We zullen competitief zijn en proberen elke wedstrijd te winnen. Ik hoop dat we winnen van Madrid en zondag in de Supercopa finale staan.”

Carlo Ancelotti (trainer Real Madrid): “We zijn in theorie favoriet, maar daar koop ik niks voor”

“We zijn in theorie misschien favoriet, maar de praktijk komt naar voren op het veld. We beginnen met 0-0 en beide ploegen zullen alles geven wat ze hebben. Het is een belangrijke competitie en de eerste kans die elk team heeft om dit seizoen iets te winnen. Het maakt mij dan ook niet uit of wij favoriet zijn of niet, daar koop je op het veld niets voor. Maar ik ding weet ik wel zeker: we verdienen het om in de finale te komen.”

Wanneer is FC Barcelona – Real Madrid

De halve finale in de Spaanse Supercopa FC Barcelona – Real Madrid zal op woensdag 12 januari worden gespeeld in het King Fahd International Stadion gelegen in de stad Riyadh (Saudi ArabiĂ«). De aftrap wordt om 20:00 uur verricht. Volg het Spaanse voetbal, de Supercopa 2022, FC Barcelona en natuurlijk ook Real Madrid vanaf de eerste rang via je online stoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie