Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Duitse Supercup: Borussia Dortmund – Bayern München

Duitse Supercup: Borussia Dortmund – Bayern München

De Bundeliga is afgelopen weekeinde al gestart, maar er moet bij onze Oosterburen nog wel een winnaar komen van de Supercup. Dinsdagavond wordt daar in het duel Borussia Dortmund – Bayern München over beslist. Kan Donyell Malen zijn eerste prijs pakken of gaat de Rekordmeister uit Duitsland opnieuw een beker toevoegen aan de toch al goed gevulde prijzenkast?

DFL Supercup

De DFL Supercup is een Duitse voetbalprijs waar vanaf 2010 om wordt gestreden. De wedstrijd wordt georganiseerd door de DFL, de profsectie van de Duitse voetbalbond (DFB), en gespeeld tussen de Duitse kampioen en de winnaar van de DFB-Pokal.

Tussen 1987 en 1996 werd er ook officieel om de Duitse supercup gestreden, deze wedstrijden werden door de DFB georganiseerd. In 1991 namen door de Duitse hereniging ook de laatste Oost-Duitse kampioen en -bekerfinalist deel, waardoor de unieke situatie van 4 deelnemers ontstond. Beide voormalige DDR clubs werden in de halve finale uitgeschakeld. Vanaf 1992 was de naam officieel Panasonic DFB-Supercup. Vanaf 1997 werd deze wedstrijd vervangen door de Ligapokal (1997-2008) waaraan meer clubs deelnamen. Sinds 2010 heeft de DFL Supercup de huidige vorm. Titelverdediger is Bayern München dat vorig seizoen Dortmund met 3-2 wist te verslaan.

Head 2 Head Borussia Dortmund – Bayern München

In de onderlinge resultaten zien we dat dit de derde opeenvolgende ontmoeting is tussen beide ploegen aangaande de DFL Supercup. Vorig jaar won Bayern met 3-2, maar toen mocht Dortmund de Supercup niet spelen als bekerwinnaar. Omdat de ploeg uit München alle prijzen pakte, werd Dortmund als nummer twee van de Bundesliga opgeroepen als tegenstander.

In 2019 was dat ook het geval, maar toen wisten de Borussen wel te winnen van het grote Bayern. Het werd met 0-2 zelfs een afgetekende overwinning voor de Geel-Zwarten uit Dortmund.

De laatste keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden, was in maart van dit jaar. Het Bundesliga duel werd in een doelpuntrijke ontmoetingen waarbij Bayern (wederom) aan het langste eind trok: 4-2 winst voor de Zuid-Duitsers.

Bookmakers odds Borussia Dortmund – Bayern München

Bij de bookmakers is Bayern dan ook topfavoriet. Zo kan je bij de TOTO net iets meer dan het dubbele van je inleg pakken als Bayern wint. Bij een zege van Dortmund loopt dat op naar bijna drie keer het ingezette bedrag. Een gelijkspel betekent vier keer je wedbedrag én een verlenging, want er moet een winnaar komen in deze DFL Supercup 2021.

Julian Nagelsmann (trainer Bayern) over Borussia Dortmund – Bayern München

Bayern trainer Julian Nagelsmann hoopt direct voor zijn eerste prijs van het seizoen te gaan in de DFL Supercup, maar beseft dat Dortmund geen zachte noot is om te kraken: “We kende een slechte start van de competitie, maar we zullen alles geven om deze titel binnen te halen”, zo verklaarde Nagelsmann in een persconferentie.

Marco Rose: “Geen Hazard, maar verder volle oorlogssterkte”

De verwachting is dat Malen in de basis zal staan in deze DFL Supercup. Mede door een blessure bij de Belg Thorgan Hazard en de afwezigheid van Emre Can, Mats Hummels en Raphael Guerreiro aan de kant Borussia Dortmund. Dortmund coach Marco Rose: “Het klopt dat Thorgan (Hazard, red.) out is voor de Supercup. Maar de overige drie waren afgelopen weekeinde ook al geblesseerd, dus in die zin verandert er maar weinig en kunnen we op volle oorlogssterkte de wedstrijd tegen Bayern München beginnen.”

Wanneer is de DFL Supercup 2021?

De DFL Supercup 2021 Borussia Dortmund – Bayern München wordt op dinsdag 17 augustus gespeeld. Plaats van handeling is het Signal Iduna Park stadion gelegen in de stad Dortmund. Borussia speelt dus een thuiswedstrijd, al zullen er ook veel Bayern fans in het stadion zitten.

Volg al het voetbalnieuws over de DFL Supercup, Borussia Dortmund en Bayern München vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie